Ίσως μια μέρα ,στο μακρινό μέλλον, οι άνθρωποι να είναι σε θέση να «πετούν» πλάι σε γιγαντιαίες κοσμικές «δομές», όπως τα νεφελώματα.

Προς το παρόν, φυσικά, αυτό αποτελεί μέρος της ανθρώπινης φαντασίας.

Όταν όμως ο άνθρωπος φαντάζεται… μπορεί μέσα από μια σειρά κινούμενων εικόνων να… «μιμείται» αυτά που μπορεί να συμβαίνουν ακόμη και στο Διάστημα!

Το αποτέλεσμα είναι μια εντυπωσιακή, τρισδιάστατη απεικόνιση κοσμικών αντικειμένων, όπως το νεφέλωμα Lagoon και το Bubble.

Οι απεικονίσεις δημιουργήθηκαν από το φινλανδό αστρο-φωτογράφο J-P Metsävainio, ο οποίος εργάστηκε σε ένα παρατηρητήριο στην πόλη Oulu της Φινλανδίας.

Χρησιμοποιώντας γνωστές αποστάσεις από αστέρια και κάνοντας μερικές… υποθέσεις, ο Metsävainio εκτίμησε πώς μπορεί να δείχνουν οι κοσμικές αυτές «περιοχές» σε 3D.

«Τα τρισδιάστατα πειράματά μου αποτελούν μια μίξη επιστήμης και καλλιτεχνικής έμπνευσης» είπε ο ίδιος μιλώντας στη MailOnline.

«Η αστρονομική απεικόνιση είναι το πάθος μου. Για μια τέτοιου είδους “φωτογραφία” χρειάζονται τόσο η τέχνη, όσο και η επιστήμη και η τεχνική. Ακόμη κι αν οι εικόνες μου τηρούν τους κανόνες της επιστημονικής απεικόνισης, στην ουσία πρόκειται για μια μορφή τέχνης, μέσω της οποίας εκφράζομαι» συνέχισε ο Metsävainio και κατέληξε λέγοντας, ότι οι τρισδιάστατες απεικονίσεις δείχνουν τα αστρονομικά «αντικείμενα» σαν πίνακες ζωγραφικής… «σαν να επιπλέον στον τρισδιάστατο χώρο».