Δεκατρία σπάνια ιγκουάνα προσπάθησαν να περάσουν από το αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο, δύο γυναίκες από τη Ρουμανία.

Τα ιγκουάνα εντοπίστηκαν την Τρίτη μέσα σε μια βαλίτσα στο Terminal 5 του αεροδρομίου, όταν οι αρμόδιες αρχές σταμάτησαν τις γυναίκες, που είχαν μόλις φτάσει από τις Μπαχάμες, για έλεγχο.

Τα ιγκουάνα είχαν τοποθετηθεί τυλιγμένα το κάθε ένα μέσα σε μια κάλτσα. Ένα δεν κατάφερε να επιβιώσει από αυτό το εφιαλτικό ταξίδι.

Το συγκεκριμένο είδος ιγκουάνα (rock iguanas) από το Σαν Σαλβαδόρ θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο και απειλούμενο, κάτι που σημαίνει ότι η αξία τους στη μαύρη αγορά αγγίζει τα 180 ευρώ.

Οι δύο γυναίκες είχαν τελικό προορισμό το Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

«Το συγκεκριμένο είδος ιγκουάνα είναι πάρα πολύ σπάνιο, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο πληθυσμός τους περιορίζεται σε μόλις μερικές εκατοντάδες. Ήταν μια πολύ σημαντική κατάσχεση. Δεδομένων των συνθηκών που τα βρήκαμε, φαίνεται απίστευτο που κατάφεραν να επιβιώσουν σχεδόν όλα, εκτός από ένα. Όσα επέζησαν ήταν πολύ αφυδατωμένα και τώρα βρίσκονται υπό την επίβλεψη ειδικού κτηνιάτρου» ανέφερε στη Daily Mail o Grant Miller από την υπηρεσία Border Force για τα απειλούμενα είδη.

Οι δύο γυναίκες, ηλικίας 24 και 26 ετών, συνελήφθησαν.