Εντυπωσιακή… παρέα είχε το πλήρωμα σκάφους στα ανοιχτά της Αργεντινής: κάτω από το μικρό σκάφος κολυμπούσαν μία θηριώδης φάλαινα 50 τόνων με τα μικρά της!

Η φάλαινα είναι πολύ μεγαλύτερη από τη βάρκα και θα μπορούσε εύκολα να τη διαλύσει με έναν χτύπημα της ουράς της. Αλλά, σύμφωνα με τον φωτογράφο Justin Hofman, που επέβαινε μαζί με άλλους παρατηρητές άγριας ζωής στο σκάφος, η οικογένεια είχε αποκλειστικά φιλικές διαθέσεις.

«Το να είμαι στο νερό με μία φάλαινα κοντά είναι από τις πιο συγκινητικές υποβρύχιες εμπειρίες που είχα ποτέ. Όχι μόνο είναι αυτά τα θηλαστικά τεράστια, αλλά είναι επίσης έξυπνα και “πολιτισμένα” και ζουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια», τόνισε ο φωτογράφος στη Daily Mail.

«Το κολύμπι με το περίεργο μικρό της μου προκαλούσε μεγάλη νευρικότητα. Σε οποιαδήποτε στιγμή η μαμά θα μπορούσε να εκνευριστεί μαζί μου και να με χτυπήσει με την ουρά της, θα είχα τελειώσει», προσθέτει.

«Ωστόσο, κάθε λεπτό που περνούσε νιώθαμε όλοι άνετα και οι φάλαινες μας αντιμετώπιζαν με περιέργεια και περνούσαν όλο και πιο κοντά μας».

Ο Ηofman εξήγησε πως ήταν τόσο απορροφημένοι στο να βγάζουν φωτογραφίες που μερικές φορές γλίτωσαν τα «χάδια» με τις φάλαινες στο παρά πέντε.

«Ήταν κάπως αστείο», συνέχισε, «γιατί είχαμε απορροφηθεί πλήρως στο να φωτογραφίζουμε το κεφάλι ή τα μάτια τους καθώς κολυμπούσαν δίπλα μας, αλλά μόλις φτάναμε στο ύψος των θωρακικών πτερυγίων, αγωνιζόμασταν να αποφύγουμε τις ουρές τους. Κάποια στιγμή ένα από τα μικρά κολυμπούσε ανάποδα πάνω από τη μαμά του και η ουρά του βγήκε έξω από το νερό. Η ουρά του ακούμπησε στο νερό πολύ κοντά μου και “χάθηκα” μέσα στις μπουρμπουλήθρες».

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν κοντά στη χερσόνησο Βαλντές, στην Αργεντινή, όπου οι φάλαινες αυτές κατευθύνονται από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο για να μεγαλώσουν τα μικρά τους.

Το συγκεκριμένο είδος φαλαινών γινόταν συχνά στόχος κυνηγών επειδή το παχύ λίπος τους τις κάνει να επιπλέουν, αφού τις σκοτώσουν, κι είναι έτσι πιο εύκολο να ανασυρθούν από το νερό…


Δείτε τις φωτογραφίες…