Αγέλη έξι λύκων από την Ιταλία στο καταφύγιο του Αρκτούρου

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο από τις εντυπωσιακές λύκαινες


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
16:07
17/05/2018
Αγέλη έξι λύκων από την Ιταλία στο καταφύγιο του Αρκτούρου
2
loading

Αγέλη έξι λευκών λύκων προστέθηκε τις τελευταίες ημέρες στο καταφύγιο του Αρκτούρου στις Αγραπιδιές Φλώρινας. Προέρχονται από τον ζωολογικό κήπο Parco Zoo D’Abruzzo, o οποίος έκλεισε πριν από αρκετούς μήνες.

Όπως στις περισσότερες περιπτώσεις ζώων που προέρχονται από ζωολογικούς κήπους, εξηγεί ο Αρκτούρος σε ανακοίνωσή του, οι συνθήκες διαβίωσής τους ήταν άθλιες, καθώς το 75% της έκτασης καλυπτόταν από νερό και λάσπη.

ooq5kxx2

Και οι έξι λύκοι είναι θηλυκοί, ηλικίας 3 και 4 ετών, και προέρχονται από δύο διαφορετικές γέννες. Στις λύκαινες δόθηκαν αρχαιοελληνικά ονόματα που σύμφωνα με την παράδοση συνδέονται με το λύκο. Έτσι ονομάστηκαν Νέμεσις, Αγαύη, Αίγλη, Γλαύκη, Θέτιδα και Λητώ.

Οι 6 νεαρές λύκαινες έχουν ενταχθεί ομαλά στον καινούργιο τους χώρο. Μάλιστα είναι αρκετά δραστήριες και εμφανίζονται συχνά στη διάρκεια των ξεναγήσεων στους επισκέπτες.

shbam7kt

Η δράση σωτηρίας λύκων από την αιχμαλωσία στο εξωτερικό εντάσσεται στο πλαίσιο δημιουργίας του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου που υλοποιεί ο Αρκτούρος με τη χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στο Καταφύγιο του λύκου ζουν πλέον 13 λύκοι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Αρνάκι

    Αφιστετουσ ελεύθερους να δούμε πόσους κτηνοτροφουσ θα καταστρέψετε

    1. avatar Αλκυονη

      Άρα εσύ πιστεύεις ότι πρέπει μα ζουν στην αιχμαλωσία,γιατί μόνο το εγώ σου σε ενδιαφέρει. Λυπάμαι για την οπισθοδρομική χώρα που ζω!ατομα που κράζουν και υποτιμανε οσους θυμουνται την ανθρωπινη πλευρα τους θεωρώντας ότι μόνο εκείνοι έχουν δικαιώματα στη ζωή η μαλλον στην επιβίωση και την ευημερία!!πραγματικά εύχομαι να κοιτάζαμε λίγο πέρα απ τη μύτη μας!Αλλά δύσκολα όταν έχεις μαυρισμένη ψυχή!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει