Σε ειδικό πρόγραμμα οι δήμοι για «μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα»

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται ήδη


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
8:15
31/03/2018
Σε ειδικό πρόγραμμα οι δήμοι για «μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα»
10
loading

Σε μια «Ελλάδα χωρίς αδέσποτα» στοχεύει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Dogs' Voice μέσα από το πρόγραμμα που εφαρμόζει σε δήμους εντός και εκτός Αττικής. Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο η Έλενα Δέδε, υπεύθυνη επικοινωνίας «στόχος του προγράμματος είναι να δώσει τεχνογνωσία στους δήμους, για την προώθηση των υιοθεσιών, την εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την εισροή ιδιωτικών επενδύσεων σε κάθε δήμο προκειμένου να γίνουν στοχευμένα κάποιες στειρώσεις».

Το πρόγραμμα αστικής πανίδας αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εφαρμόζεται ήδη στον Άλιμο, την Ελευσίνα και το δήμο Σπάτων- Αρτέμιδας, ενώ από την καινούργια χρονιά ήδη έχουν ενταχθεί κι άλλοι δήμοι όπως η Γλυφάδα και το Κορωπί. «Το πρόγραμμά μας έχει πέντε πυλώνες, όπως η ψηφιοποίηση όλου του αρχείου και μητρώου των αδέσποτων του δήμου, το δεύτερο έχει να κάνει με την δήλωση δεσποζόμενων ζώων προκειμένου να βοηθάμε τους δημότες στο να τους θυμίζουμε τον ιατρικό έλεγχο του κατοικίδιού τους, να τους επιδοτούμε στειρώσεις, είτε να γίνεται τοποθέτηση ηλεκτρονικού τσιπ, το τρίτο κομμάτι είναι οι υιοθεσίες και φιλοξενίες αδέσποτων ζώων του δήμου, το τέταρτο μέρος είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού που κάνουμε σε σύμπραξη με τις ζωοφιλικές ενημερώσεις σχολείων και ο τελευταίος πυλώνας είναι οι εκδηλώσεις που κάνουμε με ένα πρόγραμμα στειρώσεων δεσποζόμενων ζώων» αναφέρει η κ. Δέδε.

Υπογραμμίζει ότι ήδη οι άνθρωποι της ...φωνής των σκύλων «που δεν είναι μόνο των σκύλων τελικά αλλά και της γάτας» βρίσκονται σε επαφή και σε συνεννόηση και με τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις του κάθε δήμου όπου γίνεται ξεχωριστή μελέτη. «Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα φτάσουμε σε ένα σημείο να μην έχουμε αδέσποτα καθώς υπάρχουν πιο αυξημένα επίπεδα ευαισθητοποίησης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κι η αύξηση των καταγγελιών, αν και υπάρχει ακόμη ο νόμος της σιωπής στις μικρές κλειστές κοινωνίας που κανείς δεν βγαίνει να πει ποιος το έκανε καθώς υπάρχει φόβος» επισημαίνει η κ. Δέδε.

«Φοβούνται το προφίλ ενός ανθρώπου που μπορεί να βασανίζει ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα ότι μπορεί να κάνει κακό και σε άνθρωπο. Το αισιόδοξο είναι ότι για τις περιπτώσεις που φτάνουν στο δικαστήριο υπάρχουν σοβαρές κυρώσεις και φυσικά είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο κόσμος θέλει να φέρνει ενώπιον δικαιοσύνης αυτούς τους ανθρώπους», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τι είναι το Dogs' Voice

«Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2015. Έχουμε δημιουργήσει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων αγγελιών υιοθεσίας αδέσποτων ζώων στη χώρα, µε περισσότερες από 809 οργανικές υιοθεσίες. Έχουμε καταφέρει να κινητοποιηθούν 480 ιδιώτες δωρητές, παρέχει στήριξη σε περισσότερες από 78 οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας τράπεζα φαρμάκων για να καλύψει δαπανηρές θεραπείες αδέσποτων ζώων» τονίζει η κ. Δέδε και συμπληρώνει τις δράσεις του οργανισμού.

«Ο οργανισμός μας έχει προσφέρει περισσότερα από 700 κιλά ξηράς τροφής σε καταφύγια αδέσποτων ζώων σε όλη την Ελλάδα, δημιουργήσαμε ομάδα νομικής υποστήριξης για κακοποιήσεις ζώων, ενώ έχουμε ολοκληρώσει πανελλαδικές καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων».

«Θεωρούμε ότι μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα, με πολίτες που σέβονται τα ζώα και τα δικαιώματά τους είναι εφικτή. Τώρα πλέον οι πολίτες είναι πιο ευαισθητοποιημένοι και στα περιστατικά κακοποίησης και βίας σε ζώα γι αυτό και καταγράφονται περισσότερες καταγγελίες» αναφέρει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Δέδε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar ..

  Δημιουργούνται ώρες εργασίες οι οποίες πληρώνονται από ποιούς και δουλεύουν ποιοί;

  Όπως στις θρησκίες οι πιστοί ξέρουν τα πάντα για το θεό τους έτσι και οι άνθρωποι της φωνής των σκύλων ξέρουν τα πάντα για τους σκύλους και αυτό που θέλουν...

  Ο σκύλος χρειάζεται ελευθερία.
  Ο σκύλος δεν είναι ο καλήτερος φίλος του ανθρώπου αλλά ο καλήτερος σκλάβος!
  Βγάζεις τον σκύλο σου μια βόλτα κάθε μέρα μόνος/η σου; (Έχω δει πολλούς και πολλές). Πολλοι άνθρωποι πάνε μόνη τους βόλτα επείδη δεν έχουν παρέα! (Όποιος/α κατάλαβε, κατάλαβε)

  Οι σκυλόφιλοι δεν είναι ζωόφιλοι απαραίτητα. Όπως οι ορειβάτες δεν είναι φυσιολάτρες απαραίτητα. Οι σκυλόφιλοι ζωόφιλοι νοιάζονται μόνο για τα ελεγχόμενα κατοικίδια που δεν τα τρώμε στην χώρα μας.

  Η στείρωση δεν είναι λύση αλλά σπατάλει... και καταπίεση του ζώου, συγνώμη του σκύλου ή της γάτας εννοώ. Η λύση είναι η παιδεία και ο αποκλεισμός κάποιων ρατσών (για λόγους ασφαλείας, οι σκυλόφιλοι ζωόφιλοι ξέρουν ποιες είναι αυτές).
  Τα αδέσποτα πρέπει να πάψουν να είναι αδέσποτα, δεν είναι απαραίτητη η καταγραφή, σιγά μην τα βάλετε και διαβατήρια, να δώσετε δουλειά και σε... φωτογράφους, (είστε ικανοί να το κάνετε!). Οι σκυλόφιλοι ζωόφιλοι, που δεν είναι και πολύ, γιατί αν ήταν δεν θα είχαμε αδέσποτα, ας πάρουν από ένα και να το κρατήσουν, χωρίς να το καταπιέζουν, μέχρι να φύγη από την ζωή.
  Ρωτήστε και κανέναν/μία βιολόγο/κτηνίατρο που ΔΕΝ είναι σκυλόφιλος ζωόφιλος.
  Να απαγορευτεί το πούλημα των κατοικιδίων, να κλείσουν τα αντίστοιχα μαγαζιά.

 2. avatar Σκύλες της λύσσας.

  Αλοιμονο σε αυτούς που δεν μπορούν να σιτιστούν...και ποσο καποια παιδάκια!!!

 3. avatar Έχουμε καταντήσει

  ''οι άνθρωποι της φωνής των σκύλων'' να διαχειρίζονται πλευρές της καθημερινότητα της ζωής των ανθρώπων, στερόντας μας βασικά δικαιώματα, σχεδόν σε όλους τους δήμους και οι δήμοι βάση της ισχύουσας νομοθεσίας να μην μπορούν να παρέμβουν ουσιαστικά.

 4. avatar ΙVAN ο ποιμενικος

  Ειναι τυχαιο που στις περιοχες που εφαρμοζεται το προγραμμα εχει γεμισει ο τοπος φολες και νεκρα ζωα?

 5. avatar Alex.

  Δηλαδη αυτος που λεει ειμαι προεδρος φιλοζωικης ταδε περιοχης ενταξει για να το χωνεψω..ακουστε βγαζοντας το σκυλο μου βολτα ΜΕ λουρι ΜΕ κονκαρδα κρατωντας το βιβλιαριο του σκυλου εχω σακουλα περισυλλογης ναι καθως και μπουκαλακι με νερο και λιγο χλωρινη μεσα μολις μαζεψω τα κακακια του να ριξω λιγο...μας τη πεφτει ο περιβοητος bruno της γειτονιας γαβ ο ενας γαβ ο αλλος δεν ηθελε και πολυ ηρθαν σε αγκαλιτσες βαλε τωρα 60 κιλα μοσχαρι ο bruno 40 κιλα ο δικος μου βαλε λουρια μαζι γιναμε μπαλακι...τωρα το αστειο της υποθεσης προεδρος και αντιπροεδρος σωματειου απαντηση αφου ειμαστε φιογκος 2 σκυλια και γω για πακετακι ειμασταν κουκλα...και γιατι δεν κραταγες και ενα ξυλο μαζι αφου ξερεις πως ο bruno δεν σηκωνει αλλα αρσενικα στη γειτονια...απαντηση εγω και τη να κανω το ξυλο?να απομακρυνεις το αδεσποτο........εεεε what you say?αργοτερα και αφου λυθηκαμε και ολοι ημασταν καλα καλεσα αλλη φιλοζωικη σε αλλη περιοχη και εξηγησα το περιστατικο λογικη η κυρια με ρωτησε απο πια περιοχη παιρνω και γιατι δεν ενημερωσα τον προεδρο της περιοχης μου?του εξηγησα σε ποια ειμαι και ποιος ειναι και απλα μου εκλεισε το τηλ μετα απο 2 λεπτα γελιων...οποτε καταλαβαινετε κυριοι και κυριες που ανηκουμε και με ποιους εχουμε να κανουμε...θα ηθελα να μου πειτε ποιες θα ηταν η δικες σας κινησεις επι του θεματος...και αν εκανα μυνηση στη φιλοζωικη ποιος θα με δικαιωνε στο θεμα?δυστυχως ο σκυλακος μου δεν ειναι κοντα μας μου τον εφαγε ενας κτηνιατρος μαλαμα αλλο θεμα για κουβεντα τες πα αυτα....καλημερα.

 6. avatar Πάλι τα ιδια

  Στην χώρα που ο άνθρωπος δεν σέβεται τον εαυτό του και κατ επέκτασιν τον συνάνθρωπο θα σεβαστεί τα ζώα ;

 7. avatar 33

  ωχ μωρέ μας σπάσατε τα @@ λες και ζούμε στο Hollywood με τα βρ.........σας

 8. avatar Theofrastos

  Ούτε ένα αδέσποτο στους δρόμους. Πώς? :
  1) Υποχρεωτική σήμανση με τσιπάκι όλων των σκυλιών που ζουν στην Ελλάδα.
  2) Υποχρεωτική στείρωση τους.
  3) Επιβολή αυστηρών προστίμων σ΄αυτούς που αποδεδειγμένα εγκαταλείπουν ή κακοκοποιούν ζώα και απαγόρευση στο να ξαναποκτήσουν.
  4) Επιβολή σκυλόσημου (υψηλό) στους ιδιοκτήτες. Τα έσοδα από πρόστιμα και σκυλόσημο θα στηρίζουν και θα χρηματοδοτούν τα κέντρα στα οποία θα συγκεντρωθούν τα αδέσποτα, ώστε να ζουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες και να εργαστούν και κάποιοι άνθρωποι...

  1. avatar Αυτά φίλε μου που λες…

   ...ήταν στο νομοσχέδιο που είχε προταθεί. Βγήκαν όλες οι άσπρωχτες θείες, χοντρές από τους τόνους χοιρινού που έχουν φάει και άρχισαν να τσιρίζουν και να κάνουν ψηφοφορίες στο avaaz για τις μηχανές αφόδευσης που έχουν και το νομοσχέδιο έπεσε. Ναι, θέλουμε να είμαστε για πάντα Μπανανία.

 9. avatar gataki

  θα υπάρχουν άγρια ζώα σε μερικά χρόνια ... ??? Μάλλον όχι ο άνθρωπος θεωρεί τον εαυτό του υπέρτατο ον πάνω στον πλανήτη και πρέπει να δεσπόζει στα πάντα ... στην γη στα ζώα στο νερό στον αέρα, όλα ανήκουν σε κάποιον όλα είναι ιδιοκτησία των ανθρώπων .... κρατάω την κοιλιά μου από τα γέλια .... για γέλια είμαστε ... και για κλάματα .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει