Επιστήμονες που έκαναν έρευνα για νέα είδη στα ανοιχτά της Νέας Ζηλανδίας βρέθηκαν μπροστά σε ένα πλάσμα που τους προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Στα δίχτυα που έριξαν για να εξετάσουν τη βιοποικιλότητα της περιοχής πιάστηκαν, μεταξύ άλλων, επτά γιγάντιες γαρίδες.

Οι γαρίδες, οι οποίες συνήθως δεν ξεπερνούν τα λίγα εκατοστά, είχαν το μέγεθος αστακών! Οι επιστήμονες δεν πίστευαν στα μάτια τους και, μετά από μία εβδομάδα, επέστρεψαν στο ίδιο σημείο για να αναζητήσουν και πάλι τα παράξενα πλάσματα. Αυτή τη φορά, οι γαρίδες-γίγαντες είχαν εξαφανιστεί.

Οι γαρίδες αυτού του είδους είχαν εντοπιστεί για πρώτη φορά στα τέλη του 19ου αιώνα. Μετά, τα ίχνη τους χάθηκαν για να εντοπιστούν και πάλι τη δεκαετία του 1970. Το εύρημα των επιστημόνων είναι πολύ ευχάριστο, καθώς είχε επικρατήσει η άποψη ότι το συγκεκριμένο είδος είχε αφανιστεί.

Όπως είπε ένα από τα μέλη της αποστολής, «αυτές οι γαρίδες είναι σαν ψεύτικες. Είναι σαν ένα καλοφτιαγμένο, πλαστικό παιχνίδι».

Όσο γι’ αυτούς που θα ήθελαν να δοκιμάσουν τις γαρίδες στο… σαγανάκι, μάλλον ατύχησαν, καθώς τα πλάσματα αυτά μοιάζουν περισσότερο με έντομα και λιγότερο με αυτό που έχουμε συνηθίσει να απολαμβάνουμε στο πιάτο μας.