Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, αναμένεται να εισέλθει το απόγευμα στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ, στον Ασπρόπυργο, το δεξαμενόπλοιο «Lassea» προκειμένου να αδειάσει τα 1.533 κυβικά πετρελαιοειδών που απαντλήθηκαν από το βυθισμένο πλοίο «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» στον Σαρωνικό, νοτιοδυτικά της Αταλάντης.

Σημειώνεται, ότι στο «Lassea», σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, εντοπίστηκαν στις δεξαμενές έρματος περίπου 45 με 55 κυβικά πετρελαιοειδών μιγμάτων, χωρίς νόμιμα παραστατικά, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σήμερα στα δικαστήρια Πειραιά, ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός του πλοίου, στους οποίους έχει ήδη έχει ασκηθεί δίωξη για παραβίαση τελωνειακού κώδικα για λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουμπλής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από τα ΕΛΠΕ, το «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» πριν βυθιστεί είχε φορτώσει 1.819 τόνους από τα ΕΛΠΕ, παρουσία του τελωνείου, και αυτά τα καύσιμα προορίζονταν για τέσσερα συγκεκριμένα πλοία, σύμφωνα με αυτά που υπάρχουν στα χαρτιά.

Επίσης, ο υπουργός Ναυτιλίας έδωσε σήμερα εντολή στον Κλάδο Επιθεώρησης Πλοίων για τη διενέργεια έκτακτης επιθεώρησης στα δεξαμενόπλοια με ελληνική σημαία, που εκτελούν πλόες στο εσωτερικό. Η επιθεώρηση θα γίνει σε όλους τους τομείς και αφορά πλοία, τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας των οποίων, έχει εκδώσει η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου ή εξουσιοδοτημένοι οργανισμοί.

Εν τω μεταξύ, η διαδικασία απάντλησης πετρελαιοειδών από τις δεξαμενές του ναυαγισμένου δεξαμενόπλοιου «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ», νοτιοδυτικά της Αταλάντης, αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες ώρες, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο θα προσεγγίσει για απάντληση το δεξαμενόπλοιο «Aegean breeze I» και όχι το δεξαμενόπλοιο «NEDA» όπως αρχικά είχε σχεδιασθεί.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.