Για τα επόμενα δέκα χρόνια η Tian Tian και ο Yang Guang, το, εδώ και οχτώ χρόνια, ζευγάρι των πάντα θα μένει στο ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου στη Σκωτία.

Τα πάντα ταξίδεψαν με ειδική πτήση από την Κίνα με ένα Boeing 777 της FedEx και μια τεράστια φωτογραφία τους στο εξωτερικό του αεροπλάνου!

Για την πτήση επιστρατεύτηκαν τέσσερις πιλότοι με μεγάλη εμπειρία στη μεταφορά πολύτιμων φορτίων, αφού μαζί μες τα πάντα ταξίδεψαν σπάνια είδη λευκών ρινόκερων και πιγκουίνων.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης τα πάντα έφαγαν μπαμπού, καρότα, μήλα και ειδικά κέικ και έτυχαν θερμής υποδοχής στο αεροδρόμιο από το πλήθος του κόσμου, ανάμεσά τους και δημοσιογράφοι, που συγκεντρώθηκε για να τα θαυμάσει από κοντά.

Τα ζώα θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες για να συνηθίσουν στο νέο τους περιβάλλον πριν εκτεθούν στο κοινό του ζωολογικού κήπου.

Χρειάστηκαν πέντε χρόνια διαπραγματεύσεων για να βρεθούν τα πάντα από την Κίνα στην Αγγλία και τώρα όλοι αναμένουν με ανυπομονησία τη στιγμή που θα γεννηθούν οι απόγονοί τους.

Τα πάντα θα μένουν σε ξεχωριστά κλουβιά και θα έρχονται σε επαφή μόνο λίγες μέρες το χρόνο για να αναπαραχθούν.