Ο φετινός Σεπτέμβριος ήταν ο όγδοος θερμότερος στην ιστορία από τότε που άρχισαν να τηρούνται αρχεία το 1880, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία ωκεανών και ατμόσφαιρας των ΗΠΑ.

Το ετήσιο ελάχιστο του Αρκτικού θαλάσσιου πάγου καταγράφηκε στις 9 Σεπτεμβρίου και ταξινομήθηκε ως το δεύτερο μικρότερο από τότε που ξεκίνησε η τήρηση δορυφορικών αρχείων το 1979. Ο συνδυασμός της θερμοκρασίας εδάφους και η μέση θερμοκρασία της επιφάνειας των ωκεανών αναδεικνύει το φετινό Σεπτέμβριο ως τον όγδοο θερμότερο με θερμοκρασία 15,53 βαθμών Κελσίου, η οποία είναι 0,53 βαθμούς πάνω από το μέσο όρο του 20ού αιώνα.

Υψηλότερες από το μέσο όρο θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε ολόκληρη την Ευρώπη, τη βόρεια και δυτική Αφρική, τη δυτική Ρωσία, τις δυτικές και βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, και το Μεξικό. Αντίθετα, χαμηλότερες από το μέσο όρο θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε ένα μεγάλο τμήμα της ανατολικής Ασίας και τμήματος των κεντρικών Ηνωμένων Πολιτειών. Η Βρετανία είχε το θερμότερο Σεπτέμβριο από το 2006 και τον έκτο θερμότερο τα τελευταία 100 χρόνια, με 1,5 βαθμό πάνω από το μέσο όρο της περιόδου 1971-2000.

Η Ισπανία είχε το θερμότερο Σεπτέμβριο από το 1990 και τον πέμπτο θερμότερο των τελευταίων 50 ετών με 1,8 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο της περιόδου 1971-2000. Στο νότιο ημισφαίριο, η Αυστραλία, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας (BoM), η μέση μέγιστη θερμοκρασία για το Σεπτέμβριο ήταν 0,92 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από το κανονικό. Εν τούτοις, η μέση ελάχιστη θερμοκρασία ήταν 0,57 βαθμούς χαμηλότερη από την κανονική, γεγονός που την ανέδειξε ως τη χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία από το 1985.