Αν παρόλο το κρύο η διάθεσή σας σας λέει να βγείτε έξω -είτε για ποτό, είτε για καφέ, ή ακόμη και γλυκό- να είστε σίγουροι ότι υπάρχουν στέκια στην Αθήνα που θα σας κάνουν να χουχουλιάσετε, απολαμβάνοντας μάλιστα από την σιγουριά της ζεστασιάς το χειμώνα όπως του αξίζει.

Με προσεγμένη ατμόσφαιρα και cozy χώρους, επιλέξτε το all day που ανταποκρίνεται στις επιθυμίες και δώστε ραντεβού με την παρέα κάπου… ζεστά και ατμοσφαιρικά.

Παλιάτσος

Αν και βρίσκεται στην Πεντέλη, αποτελεί αφορμή για να μπεις στο αυτοκίνητο και να έρθεις μέχρι εδώ. Στην πλατεία Αγίας Τριάδος ο Παλιάτσος αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή για την χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα που σε προδιαθέτει να έρθεις και να μείνεις εδώ μέχρι το βράδυ. Ο χώρος, τόσο προσεγμένος και ζεστός, που ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο ύφος και την διακόσμησή του, είναι και ο απόλυτος πρωταγωνιστής, ο οποίος θα σε κερδίσει από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα βρεθείς εδώ.

Πορτατίφ

Θυμίζει πολύ ρομαντικό, παριζιάνικο bistro και μας μεταφέρει σε κάποια από τις γραφικές γωνιές της γαλλικής πρωτεύουσας κάπου στο Marais. Ο λόγος για το Πορτατίφ (Σίνα 21), στο Κολωνάκι, το οποίο κατάφερε να καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού ως το απόλυτο στέκι για γλυκό και καφέ. Με χαρακτηριστικό ατού του τα ολόφρεσκα, χειροποίητα γλυκά που παρασκευάζονται σε καθημερινή βάση στο εργαστήριό του, το Πορτατίφ έχει γίνει αγαπημένο στέκι στην περιοχή για γλυκές απολαύσεις χωρίς ενοχές!

Γιασεμί

Από τα στέκια που έχουν συνδυάσει το όνομά τους με την Πλάκα και πιο συγκεκριμένα τα σκαλάκια της Μνησικλέους, όπου και εντοπίζεται. Στο Γιασεμί θα έρθετε για την ζεστή του ατμόσφαιρα, με τη vintage αισθητική και το ρετρό περιβάλλον, που ταξιδεύουν στο χρόνο, πίσω στην παλιά καλή Αθήνα. Σπιτική πορτοκαλόπιτα και αρωματικό ρακόμελο στα όσα σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε για τα χουχουλιαστά απογευματοβραδάκια του χειμώνα.

Espressaki

Παρόλο που είναι μικροσκοπικό -η κατάληξη στο όνομά του δεν είναι τυχαία- είναι τόσο cozy και γουστόζικο που σε προδιαθέτει να το καθιερώσεις για στέκι σου στο κέντρο της Αθήνας. Βρίσκεται πίσω ακριβώς από το Ιπποκράτειο (Άγγελου Πυρρή 3) και αποτελεί χωρίς δεύτερη σκέψη τον ορισμό του χουχουλιάρικου στεκιού. Τόσο για καφέ και κους κους, όσο και για ποτό.