Αν ανυπομονείτε για το καλοκαίρι και θέλετε να έρθει λίγο πιο νωρίς, υπάρχουν στέκια στην Αθήνα που με την χαλαρή διάθεση και την ανέμελη αύρα τους, θα σας θυμίσουν κάτι από την αγαπημένη σας εποχή. Στέκια με υπέροχες αυλές και κήπους και φανταστικούς εξωτερικούς χώρους, που δεν θυμίζουν σε τίποτα ότι βρίσκεστε (ακόμα) στην πόλη.

Καμπεθόν

Ψηλά δέντρα, χαλικάκι, πέτρινοι τοίχοι, αιώρες και ατμοσφαιρικός φωτισμός κάνουν την αυλή του Καμπεθόν στο Μεταξουργείο (Κεραμεικού 110) να μοιάζει με μικρή καλοκαιρινή όαση στην καρδιά της πόλης. Σε αυτή τη μαγική αυλή θα απολαύσετε καλοφτιαγμένα μεζεδάκια, ενώ φυσικά, μπορείτε να το επιλέξετε τόσο για έναν απογευματινό καφέ, όσο και για ένα ποτό στο ατμοσφαιρικό του περιβάλλον.

Prosopa

Εστιατόριο Prosopa

Καλλιτεχνικό περιβάλλον και βιομηχανική αισθητική, επηρεασμένα από την τοποθεσία του στο Ρουφ, πίσω από το μουσείο Μπενάκη (Μεγ. Βασιλείου 52 & Κωνσταντινουπόλεως 4), σε ένα εστιατόριο που εστιάζει στη μοντέρνα, δημιουργική μεσογειακή κουζίνα.

Στέκι ηθοποιών, αλλά και του κοινού τους μετά από το θέατρο, το εστιατόριο Prosopa διαθέτει ένα υπέροχο περιβάλλον με φιλική ατμόσφαιρα η οποία δημιουργείται από το team του, έτσι ώστε ο κόσμος που το επιλέγει να νιώθει οικεία και ζεστά όπως στο σπίτι του. Το καλοκαίρι βγάζει τραπέζια στην πλατεία απέναντι σε έναν ονειρικό κήπο, που δεν θυμίζει σε τίποτα ότι βρίσκεστε στο κέντρο της Αθήνας.

Tiki

Από τα πρώτα exotica bar της πόλης, το μικρό και φιλικό Tiki bar στο Κουκάκι (Φαλήρου 15) διαθέτει έναν ιδιαίτερο χώρο που μας ταξιδεύει στην Πολυνησία των ’50s. Μπαμπού, μπανανιές, κόκκινοι τοίχοι, λεοπάρ καθίσματα και μια μικρή σκηνή για live συνθέτουν την εικόνα, ενώ οι μουσικές που θα ακούσετε μπορεί να είναι από jazz και rock’n’roll μέχρι funky soul, disco και pop. Δυνατό χαρτί τα υπέροχα κοκτέιλ εμπλουτισμένα με μυρωδικά από τις γλάστρες του μαγαζιού.

Lulu

All day στέκι στη συμβολή της Βαλτετσίου με την Ιπποκράτους, στα Εξάρχεια, που σε κερδίζει αμέσως με τη θετική ενέργεια και την χαρωπή ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζει όλες τις ώρες της ημέρας. Λειτουργεί με αλληλέγγυη φιλοσοφία, γι΄αυτό και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί τόσο για τις χειροποίητες πίτσες και τα ιδιαίτερα σάντουιτς, όσο και τις δροσερές σαλάτες και τις γευστικές μπρουσκέτες, προέρχονται αποκλειστικά από μικρούς παραγωγούς. Ιδανική ώρα για να το επισκεφτεί κανείς το απόγευμα, για να απολαύσει ένα από τα signature cocktails που φτιάχνονται με έμπνευση στη μπάρα του.

Το Λοκάλι

Η ελληνική παμπ Το Λοκάλι (Σαρρή 44) στου Ψυρρή, έρχεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο. Με μότο της το «local δεν είσαι μόνο στη γειτονιά σου, αλλά όπου νιώθεις σπίτι σου», στην δροσερή αυλή με τους χαρακτηριστικούς πλατάνους και τις μουριές σερβίρει οικείο φαγητό, απλό αλλά καλομαγειρεμένο, το οποίο μπαίνει στη μέση του τραπεζιού (ακόμη και στη μπάρα) και μοιράζεται με την παρέα.

Στο κομμάτι του ποτού επιλεγμένα ελληνικά κρασιά, εγχώρια και ξένα αποστάγματα, ποτά και μπίρες αποτελούν το δυναμικό της μπάρας του. Στα συν και ο specialty καφές που σερβίρεται από το πρωί. Σημείο αναφοράς του, ειδικά για το καλοκαίρι, η εκπληκτική ταράτσα του.