Από το όνομά του και μόνο καταλαβαίνει κανείς και τη φιλοσοφία του. Το Prosopa, στο Ρουφ, είναι ένα ανθρωποκεντρικό εστιατόριο που θέλει ο κάθε επισκέπτης να νιώθει σε αυτό οικεία, να βρει τη ζεστασιά που έχει και στο ίδιο του το σπίτι, να χαλαρώσει σε ένα φιλικό και προσιτό περιβάλλον και, φυσικά, να απολαύσει γεύσεις, που ανεβάζουν τον πήχη ψηλά.

Με casual αισθητική και χωρίς καμία αίσθηση υπερβολής, λοιπόν, στο χώρο του Prosopa κανείς ανακαλύπτει το στέκι -και όχι μόνο γευστικό- που θα ήθελε πάντα να έχει. Και μόλις το βρει, να είστε σίγουροι, ότι δεν θα το αλλάξει ποτέ.

Εστιατόριο Prosopa

Με πρωταγωνιστή όλων τη μεσογειακή κουζίνα με διεθνείς επιρροές, και φυσικά την ποιότητα που αποτελεί το Α και το Ω των πάντων εδώ, το Prosopa δεν είναι μονοδιάστατο. Δεν είναι, δηλαδή, μόνο ένα εστιατόριο. Έχει πολλά… Prosopa, κάτι που μπορείτε να ανακαλύψετε οποιαδήποτε στιγμή βρεθείτε σε αυτό. Εκτός από το κομμάτι της γαστρονομίας που κρατάει τα σκήπτρα, ομολογουμένως, το Prosopa αποτελεί ιδανική επιλογή για after office κρασί ή ποτό με finger food, βραδινή έξοδο με πολλά υποσχόμενα cocktails συνοδεία μικρών γευστικών εκπλήξεων και φυσικά μια πολύ familiar επιλογή για τους λάτρεις της γαστρονομίας, που, όμως, δεν αποχωρίζονται ποτέ τα παιδιά τους!

Prosopa: Η γαστρονομία στο επίκεντρο

Η βασική λειτουργία, λοιπόν, του Prosopa ταυτίζεται με τη γαστρονομία. Μια γαστρονομία που τιμά τις ελληνικές πρώτες ύλες -διαλεγμένες από διάφορα σημεία της Ελλάδας και μόνο επιλεγμένους μικρούς παραγωγούς- και δημιουργεί γευστικές προτάσεις της μεσογειακής κουζίνας με διεθνείς επιρροές και αναφορές. Ο Γιάννης Γκούμας επιμελείται ένα άκρως ενδιαφέρον μενού, που κερδίζει με την απλότητα αλλά ταυτόχρονα και την έμφαση στην παραμικρή λεπτομέρεια -τόσο ως προς τη γεύση, όσο και ως προς την παρουσίαση.

Εστιατόριο Prosopa

Από τα πιάτα ναυαρχίδες του καταλόγου η γαρίδα τεμπούρα με σος μάνγκο, τα ραβιόλια γεμιστά με μανιτάρια και λάδι τρούφας, ο τόνος τατάκι με αρωματική φάβα, σουσάμι και σόγια σος και η σαλάτα με Αρσενικό Νάξου, κρουτόν παστελιού και βινεγκρέτ με λευκό βαλσάμικο. Εδώ θα δοκιμάσετε από τα, ομολογουμένως, νοστιμότερα και πιο αυθεντικά ιταλικά τιραμισού στην πόλη, ονειρική μους μασκαρπόνε με κάστανο, αλλά και θεϊκό μπανόφι.

Εστιατόριο Prosopa

Οινικές περιπλανήσεις σε όλο τον κόσμο μέσω της ενημερωμένης wine list

Τον τελευταίο καιρό, όμως, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στο κομμάτι του κρασιού με την οινική λίστα να αποτελείται από συνολικά 80 ετικέτες, με επιλογές τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον διεθνή αμπελώνα -Γαλλία, Ιταλία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική. Εξειδικευμένος σομελιέ θα σας συστήσει το ιδανικό κρασί για να συνοδεύσετε τις γευστικές επιλογές σας, έτσι ώστε να αναδειχθούν με τον καλύτερο τρόπο τόσο τα χαρακτηριστικά του κρασιού, όσο και οι γεύσεις του εκάστοτε πιάτου. Σημειώστε, μάλιστα, ότι από αυτές τις ετικέτες σερβίρονται σε ποτήρι περίπου οι 15. Κάτι που αποτελεί ιδανική επιλογή για να επισκεφτείτε το Prosopa και για ένα after office κρασί και finger food -η fake πίτσα με τη μυστική συνταγή γίνεται ανάρπαστη- με τους συναδέλφους.

Εστιατόριο Prosopa

Ιδανική επιλογή και για βραδινή έξοδο

Όπως, είπαμε, το Prosopa δεν είναι μονοδιάστατο. Κάτι που του δίνει ένα ακόμη πλεονέκτημα. Μπορεί να το επιλέξει κανείς και για ένα απογευματινό Negroni ή Aperol -διαθέτει ενημερωμένη λίστα σε βότκα, ουίσκι και τζιν- ή τη βραδινή του έξοδο, ακόμη και τις καθημερινές. Για ένα cocktail στη μπάρα, ειδικά για το χειμώνα σας περιμένουν ενδιαφέρουσες προτάσεις εμπνευσμένες από τη Βιέννη με ζεστό κρασί και ουίσκι, που συνοδεύονται ιδανικά με κάποιο από τα finger food του καταλόγου. Όποιος, παρόλα αυτά θέλει να απολαύσει όλα αυτά τα όμορφα που ετοιμάζονται στο Prosopa στη ζεστασιά του σπιτιού του, μπορεί να παραγγείλει μέσω Wolt και e-food.

Εστιατόριο Prosopa

Χριστούγεννα στα Prosopa

Αυτά τα Χριστούγεννα τα Prosopa έχουν φορέσει την πιο happy και γιορτινή τους διάθεση, με σκοπό να σας κάνουν να αποτινάξετε από πάνω σας κάθε είδους αρνητικής ενέργειας και να ζήσετε όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Άλλωστε, στο τέλος της ημέρας αυτό είναι που μετράει. Ανοιχτά σε καθημερινή βάση για όλη την εορταστική περίοδο, έχουν ετοιμάσει ειδικά μενού για το ρεβεγιόν τόσο των Χριστουγέννων, όσο και της Πρωτοχρονιάς, μένοντας πάντα πιστά στη γαστρονομική τους φιλοσοφία και κατεύθυνση.

Πληροφορίες

Μεγάλου Βασιλείου 52 & Αγίου Κωνσταντίνου 4, τηλ. 210 3413433,

prosopa.gr