Κάποιοι την προτιμούν ξανθιά και άλλοι μελαχρινή, μερικοί με φρουτώδη γεύση και κάποιοι πιο πικρή, οι περισσότεροι την πίνουν από το μπουκάλι ενώ υπάρχουν και οι οπαδοί του ποτηριού. Όπως και να απολαμβάνεις την αγαπημένη σου μπύρα, οι παρακάτω προτάσεις που ακολουθούν θα σε συστήσουν στα μυστικά της βαυαρικής κουλτούρας. Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη Μπύρες από όλο τον κόσμο πρωταγωνιστούν στους καταλόγους των καθιερωμένων beer bars της πόλης κάνοντας την επιλογή σου δύσκολη. Φυσικά, δεν λείπουν και οι αντίστοιχης φιλοσοφίας γευστικές προτάσεις για μια βραδιά που τα έχει όλα. Η new entry

7 Food Sins

7 sins_newsbeastΑυθεντική gastro pub που προστέθηκε στο δυναμικό της Πλάκας τον Αύγουστο του 2015 και στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό. Η 7 Food Sins Gastro Pub διαθέτει έναν ενημερωμένο κατάλογο με επιλεγμένες ετικέτες μπύρας από Αμερική, Δανία, Γερμανία, Ισπανία, Βέλγιο, Ιαπωνία, Γαλλία και φυσικά από Ελλάδα. Συνόδευσε την επιλογή σου με κάποια από τις γευστικές προτάσεις της μοντέρνας δημιουργικής κουζίνας, με τάσεις street food, που φέρουν την υπογραφή του σεφ Τάσου Στεφανάτου. Οι σταθερές αξίες

The Local Pub

the local pub_newsbeastΔεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αντίστοιχα στέκια της Αγγλίας, κι αυτό γιατί πρόκειται για βραβευμένη μπυραρία από το αμερικάνικο site Ratebeer. Στη The Local Pub, στο Χαλάνδρι, θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε μπύρες από Αμερική, Αγγλία και Ελλάδα, συνολικά 21 σε βαρέλι (η μεγαλύτερη ποικιλία στην πόλη) και περίπου 60 επιλεγμένες ετικέτες σε μπουκάλι από αποκλειστική εισαγωγή των ιδιοκτητών του.

Beertime

beertime_newsbeastΙδιαίτερη μπυραρία που στεγάζεται σε διατηρητέο κτήριο στην Πλατεία Ηρώων στου Ψυρρή. Ο λόγος για το Beertime που διαθέτει όλες τις μπύρες των ελληνικών μικρών ζυθοποιίων, μεγάλη ποικιλία σε lager και weiss, τις καλύτερες επιλογές από τις ζυθοποιίες της Βαυαρίας, καθώς και τις πιο αντιπροσωπευτικές από χώρες όπως Σκωτία, Αμερική, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιρλανδία, Ρωσία, Τουρκία και Μεγάλη Βρετανία. Δυνατά χαρτιά του αποτελούν οι ποιοτικές μπύρες από όλα τα μοναστήρια της Γερμανίας.

Arch Beer House

Περισσότερες από 150 εμφιαλωμένες ετικέτες και 17 draughts, συγκαταλέγουν την Arch Beer House σε αγαπημένη επιλογή των λάτρεων της μπύρας. Βρίσκεται στον κεντρικό πεζόδρομο του Περιστερίου, ο χώρος της είναι χωρισμένος σε 3 επίπεδα και η μουσική κινείται αποκλειστικά σε ροκ ρυθμούς.

Beer Academy

Το πρώτο Beer Academy λειτούργησε στο κέντρο της Αθήνας επί της Στουρνάρη το 1992 και έκτοτε το συναντάμε στο Χαλάνδρι, τη Νέα Μάκρη και το Ηράκλειο Κρήτης. Περισσότερα από 300 είδη μπύρας από όλο τον κόσμο συγκαταλέγονται στο «δυναμικό» του με τις προτάσεις της κουζίνας (κότσι, λουκάνικα, οσομπούκο κ.α.) να συμπληρώνουν το «πακέτο» του. Στα συν ο «πύργος» (παγωμένη μπύρα με τη δική σας κάνουλα) αλλά και το «μέτρο» (13 ποτήρια μπύρας πάνω σε ένα ξύλο ενός μέτρου). Info Δευτέρα-Σάββατο: 14.00-02.00, Κυριακή: 19.00-02.00 N. Καρελλά 45, Χαλάνδρι Τηλ. 210 6817170 beeracademy.gr

BeerGarden Ritterburg

Το πρώτο αυθεντικό, γερμανικό εστιατόριο-beer bar που άνοιξε τις πόρτες του στο ελληνικό κοινό ακούει στο όνομα BeerGarden Ritterburg, λειτουργεί από το 1974 και βρίσκεται στην Καισαριανή. Πιάτα της παραδοσιακής, νοτιογερμανικής κουζίνας πρωταγωνιστούν στον κατάλογό του, τα οποία συνοδεύονται με κάποια από τις επιλεγμένες, γερμανικές μπύρες του.

Brauhaus

Αυθεντική μπυραρία στη Νέα Φιλαδέλφεια που στεγάζεται σε ένα παλιό σπίτι του 1928. Ατμοσφαιρικός χώρος για παρεΐστικες στιγμές για να απολαύσεις την μπύρα της επιλογής σου. Εμφιαλωμένες ή βαρελίσιες (οι τελευταίες σερβίρονται σε δίλιτρα και πεντόλιτρα βαρερλάκια!) συνοδεύονται ιδανικά με σιγοψημένο κότσι που λιώνει στο στόμα, ποικιλία από λουκάνικα κ.α. Στα συν η υπέροχη αυλή του (για τους καλοκαιρινούς μήνες) και τα διάφορα lives που διοργανώνονται ανά διαστήματα.

Berlin by 5 Drunk Men

Η πρώτη μπυραρία στην Αθήνα με self service φιλοσοφία, θυμίζει περισσότερο μοντέρνο beer bar παρά κλασική μπυραρία και βρίσκεται στο Παγκράτι. Στο Berlin by 5 Drunk Men το κάθε τραπέζι έχει 2 «προσωπικές» κάνουλες, από τις οποίες μπορείς να γεμίσεις μόνος σου το ποτήρι σου όσες φορές θέλεις. Παράλληλα, σου δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθείς την κατανάλωση της παρέας στην οθόνη του καταστήματος!

Barley Cargo

Πολυσύχναστο, νεανικό και σε κεντρικότατο σημείο το Barley Cargo εδραιώθηκε στην κατηγορία των beer bars και αποτελεί μία από τις πιο φημισμένες επιλογές στην καρδιά της Αθήνας. Μεγάλη ποικιλία σε ελληνικές και «αλλοδαπές» μπύρες, οι οποίες συνοδεύονται από μεζεδάκια (σε μικρά πιάτα και με μικρό κόστος). Διοργανώνει και live events.

Munchen

Διαθέτει μεγάλη γκάμα σε μπύρες (εμφιαλωμένες και βαρελίσιες, μοναστηριακές, lager, ξανθιές, με φρουτένια γεύση, αλλά και χωρίς αλκοόλ), πιάτα αλλαντικών και τυριών, πρέτσελ, λουκάνικα, γερμανικό κότσι με ξινολάχανο και hot dogs. Το Munchen στα Μελίσσια θα σε μυήσει στα μυστικά της βαυαρικής κουλτούρας.