Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, πέρα από το εθιμοτυπικό του πράγματος, είναι μια καλή ευκαιρία και για ένα… «to know us better» («Του νόου ας μπέτε», που έλεγε και ο Χρόνης Εξαρχάκος στην ελληνική ταινία, Ο Κατεργάρης) για τους ανθρώπους μίας εταιρίας. Και φέτος, στο Newsbeast σκεφτήκαμε αυτό το «to know us better», με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας για τη νέα χρονιά, να το κάνουμε εκτός γραφείου.

Ξεκινήσαμε, λοιπόν, να αναζητάμε τον χώρο. Στην Αθήνα υπάρχουν πάμπολλες επιλογές, όμως, όσες και αν είδαμε, καμία δεν μας έκανε το κλικ. Θέλαμε έναν χώρο πιο παρεϊστικο, να αποπνέει μία οικειότητα. Μέχρι που ένας συνάδελφος έριξε την ιδέα για το Λοκάλι, το οποίο έχει επισκεφτεί, αφήνοντάς του τις καλύτερες εντυπώσεις.

Εμπιστευτήκαμε την κρίση του κι ένα απόγευμα Κυριακής βρεθήκαμε στο «ντόπιο» στέκι του Ψυρρή, εκεί όπου ήταν το «Cine Ψυρρή» και το εστιατόριο «Κουζίνα». Αν είχες βρεθεί κάποτε εδώ, είναι σίγουρο ότι αμέσως θα σε «πλημμυρίσουν» αναμνήσεις και με τη γλυκιά αυτή νοσταλγική διάθεση, μπαίνεις στο Λοκάλι, που από την πρώτη στιγμή σού δημιουργεί την αίσθηση ότι είσαι καλοδεχούμενος.

Εξάλλου, αυτή είναι και η φιλοσοφία του: να νιώσεις σαν στο σπίτι σου. Ο πολύ φιλόξενος και ατμοσφαιρικός χώρος, δημιουργεί την ατμόσφαιρα μιας ελληνικής παμπ. Και σε συνδυασμό με την υπέροχη αυλή και τα πολύχρωμα φωτάκια, δημιουργούνται όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για να περάσεις χαλαρές στιγμές με την παρέα σου (ή με τους συναδέλφους σου), να αστειευτείς, να μιλήσεις και να ακούει ο ένας τον άλλον (βασικό αυτό), αφού η μουσική του Λοκάλι δεν είναι… καθόλου ενοχλητική στα αυτιά σου.

Και όλα αυτά απολαμβάνοντας ένα από τα μοναδικά κοκτέιλ του και τσιμπώντας τους νόστιμους μεζέδες. Άλλωστε, η λογική του μαγαζιού είναι αυτή ακριβώς: τα πιάτα στη μέση που τα μοιραζόμαστε σαν οικογένεια. Και αυτό το οικογενειακό κλίμα, είναι ο, τι πρέπει και για τις μεγάλες παρέες του γραφείου. 

Το προσωπικό είναι ευγενέστατο, όπως κάθε οικοδεσπότης που ανοίγει το σπίτι του και περιποιείται τους καλεσμένους του. Η εξυπηρέτηση είναι γρήγορη, η ποιότητα των πιάτων ανεβασμένη και όλα αυτά σε λογικές τιμές.

Το Λοκάλι
Σαρρή 44, Ψυρρή
Facebook: tolokaliathens
Instagram: tolokali