Την ώρα που οι εισπράξεις της ταινίας «50 Αποχρώσεις του Γκρι» πλησιάζουν τα 550 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι οι δύο σταρ της ταινίας, Ντακόντα Τζόνσον και Τζέιμι Ντόρναν, προσπαθούν να πάρουν περισσότερα χρήματα για τη δεύτερη ταινία στο κόκκινο δωμάτιο του πόνου.

Πηγές αναφέρουν ότι οι δύο ηθοποιοί πήραν από 250.000 δολάρια ο καθένας -συν κάποιο μπόνους από τις εισπράξεις- για να πρωταγωνιστήσουν στην ερωτική επιτυχία που βασίζεται σε τριλογία βιβλίων.

Όμως όπως όλοι οι σταρ, οι δύο ηθοποιοί ετοιμάζονται να διαπραγματευτούν για επταψήφια αύξηση στην αμοιβή τους για να γυρίσουν τη δεύτερη και την τρίτη ταινία που βασίζονται στην τριλογία.

Παρότι η 25χρονη Τζόνσον και ο 32χρονος Ντόρμαν δεν πρόκειται να ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται τη συνέχεια τουλάχιστον για άλλοις έξι μήνες, άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τη βιομηχανία υποστηρίζουν ότι θα ακολουθήσουν τα βήματα της πρωταγωνίστριας του «Twilight», αλλά και της πρωταγωνίστριας των «Αγώνων Πείνας», Τζένιφερ Λώρενς.

Η δεύτερη πήρε 10 εκατομμύρια για τη δεύτερη ταινία της, ενώ ο μισθός της για τους πρώτους «Αγώνες Πείνας» δεν ξεπερνούσε τα 500.000 δολάρια.

Η ιστορία φαίνεται να επαναλαμβάνεται, καθώς το «Twilight» είχε βγάλει 392,6 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως το 2008 που βγήκε στις αίθουσες, ενώ και οι «Αγώνες Πείνας» έβγαλαν 691 εκατομμύρια δολάρια το 2012.

Και παρότι η ταινία έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες της Universal που αγόρασε τα δικαιώματα του βιβλίου το Μάρτιο του 2012, η πτώση των εισιτηρίων από το τετραήμερο του Αγίου Βαλεντίνου στο επόμενο μπορεί να δείχνει ότι μεγάλο μέρος της επιτυχίας οφείλεται στην αρχική περιέργεια.

Βέβαια, το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί η Universal είναι δύο δυσαρεστημένοι σταρ, την ώρα που το στούντιο πρέπει ούτως ή άλλως να βρει νέο σκηνοθέτη και νέο σεναριογράφο.

Η παραγωγός πάντως της ταινίας δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες για τη συνέχεια, ωστόσο έχει δηλώσει ότι θέλει να κρατήσει τον προϋπολογισμό της δεύτερης στα επίπεδα της πρώτης, δηλαδή στα 40 εκατομμύρια δολάρια.