Η Αμάλ Αλαμουντίν δεν έχει δει ποτέ την ταινία Μπάτμαν και Ρόμπιν, με πρωταγωνιστή τον σύζυγό της Τζορτζ Κλούνεϊ. Ήταν ο σταρ του Χόλιγουντ αυτός που δεν ήθελε η γυναίκα του να παρακολουθήσει εκείνο το φιλμ. Τόσο άσχημα νιώθει για το πώς έπαιξε το ρόλο του. «Υπάρχουν κάποιες ταινίες όπου λέω απλώς: «Θέλω η γυναίκα μου να έχει σεβασμό για μένα», είπε ο Κλούνεϊ στο Variety.

Για εκείνη την ταινία, ο 60χρονος έλαβε την κριτική ως ο χειρότερος Μπάτμαν στην ιστορία του κινηματογράφου. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο ο Τζορτζ δεν θα είναι παρών μαζί με τους συναδέλφους του Μπεν Άφλεκ και Μάικλ Κίτον στην επερχόμενη ταινία The Flash. «Δεν μου το ζήτησαν. Όταν καταστρέφεις ένα franchise, με τον τρόπο που το έκανα εγώ, συνήθως κοιτούν προς άλλη κατεύθυνση, όταν… περνάει η αστραπή», τόνισε.

Ο Κλούνεϊ δεν ντράπηκε ποτέ να πει ότι δεν του άρεσε το «Batman & Robin» και να καταστήσει σαφές ότι γνωρίζει καλά πως η ταινία έχει μια από τις χειρότερες φήμες στην ιστορία των ταινιών κόμικς. Το 2013, μάλιστα, είχε δηλώσει στο «Deadline» ότι διατηρεί μια φωτογραφία του ως Μπάτμαν «στον τοίχο του γραφείου του, ως προειδοποιητική υπενθύμιση για το τι μπορεί να συμβεί όταν γυρίζει κανείς ταινίες αποκλειστικά για εμπορικούς λόγους».

Η απόδοσή του ως Μπάτμαν του έδωσε ένα πολύτιμο μάθημα σχετικά με την αποδοχή ρόλων για το υπόλοιπο της καριέρας του. «Κατάλαβα για πρώτη φορά – γιατί πολύ ειλικρινά όταν πήρα το «Batman & Robin ήμουν απλά ένας ηθοποιός που έπαιρνε δουλειά ηθοποιού και ήμουν ενθουσιασμένος που θα έπαιζα τον Μπάτμαν – αυτό που συνειδητοποίησα μετά ήταν ότι θα αναλάμβανα την ευθύνη για την ίδια την ταινία – όχι μόνο την ερμηνεία μου ή αυτό που έκανα. Έτσι ήξερα ότι έπρεπε να επικεντρωθώ σε καλύτερα σενάρια, το σενάριο είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Δεν μπορείς να κάνεις μια καλή ταινία από ένα κακό σενάριο, είναι αδύνατο. Μπορείς να κάνεις μια κακή ταινία από ένα καλό σενάριο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο Κλούνεϊ πρωταγωνίστησε ως Μπρους Γουέιν/Μπάτμαν στην ταινία του Τζόελ Σουμάχερ το 1997 «Μπάτμαν & Ρόμπιν». Το καστ συμπεριλάμβανε επίσης τους Κρις Ο’ Ντόνελ ως Ρόμπιν, Αλίσια Σιλβερστόουν ως Batgirl, Ούμα Θέρμαν ως Poison Ivy και Άρνολντ Σβαρτσενέιγκερ ως Mr. Freeze. Ο Κλούνεϊ ανέλαβε τον ρόλο του μασκοφόρου εκδικητή από τον Βαλ Κίλμερ, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο «Batman Forever», επίσης του Σουμάχερ. Η ταινία του Κλούνεϊ θεωρείται ευρέως ως η χειρότερη ταινία Μπάτμαν που γυρίστηκε ποτέ.