Ο Μπονγκ Τζουν-Χο πιστεύει ότι οι σκηνοθέτες και οι δημιουργοί ταινιών πρέπει να είναι πιο τολμηροί στη δουλειά τους, όσον αφορά την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως οι επιθέσεις εναντίον Ασιατών, αναφέρει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με το Deadline, ο σκηνοθέτης της ταινίας «Parasite» παραδέχτηκε ότι επειδή έχει απομακρυνθεί μέχρι στιγμής από αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ, έχει άποψη ως εξωτερικός παρατηρητής. «Αλλά ως κάποιος που είμαι μέρος του ανθρώπινου είδους, ως άτομο, είναι πολύ τρομακτικό να παρακολουθώ τα εγκλήματα μίσους εναντίον Ασιατών-Αμερικανών και του κινήματος Black Lives Matter» είπε σε συνέντευξή του στο πανεπιστήμιο Τσάπμαν, από το σπίτι του στην Κορέα.

«Σκέφτομαι τι μπορεί να κάνει η κινηματογραφική βιομηχανία αυτή τη στιγμή. Η δημιουργία μιας ταινίας απαιτεί πολύ χρόνο και πολλά χρήματα. είναι μια μεγάλη μονάδα που δεν μπορεί πραγματικά να ανταποκριθεί γρήγορα σε ζητήματα που συμβαίνουν αυτήν την περίοδο στην κοινωνία» παρατήρησε. «Αλλά παραδόξως, λόγω αυτού, νομίζω ότι οι σκηνοθέτες και οι δημιουργοί ταινιών μπορούν να είναι πιο τολμηροί στo χειρισμό ζητημάτων και δεν πρέπει να φοβούνται να τα αντιμετωπίσουν. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι το «Do The Right Thing» του Σπάικ Λι» είπε.

Ο Μπονγκ Τζουν – Χο πιστεύει ότι η ταινία του Λι είναι ένα άριστο παράδειγμα για το πώς οι δημιουργοί μπορούν να προκαλέσουν κοινωνικά ζητήματα, «όχι απαραίτητα για να προβλέψουν τι θα συμβεί στην κοινωνία, αλλά να χρησιμοποιήσουν τη διαίσθησή τους για να απεικονίσουν τα ζητήματα που βράζουν επί του παρόντος κάτω από την επιφάνεια της κοινωνίας και μπορεί να εκραγούν αργότερα.

«Για μένα, το Parasite ήταν μια ταινία, στην οποία προσπάθησα να ακολουθήσω αυτήν την προσέγγιση… [η ταινία] μιλάει για τους έχοντες και μη έχοντες της σημερινής μας κοινωνίας. Ξεκίνησε με ένα ερώτημα «τι σημαίνει να είσαι φτωχός ή πλούσιος στη σημερινή εποχή;». Ως δημιουργοί και καλλιτέχνες, πρέπει να δείτε την ουσία και τις κεντρικές ερωτήσεις στην κοινωνία μας από τα όσα ζείτε και δώστε μια απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις μέσω του έργου σας» τόνισε ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης.