Ακόμη κι αν ανήκετε σε εκείνους που (περιέργως πώς) δεν την έχουν δει, σίγουρα θα έχετε ακούσει πολλά για τη «Μικρά Αγγλία», την τελευταία ταινία του Παντελή Βούλγαρη που μεταφέρει (εξαιρετικά) στη μεγάλη οθόνη το ομότιτλο δραματικο-ναυτικό μυθιστόρημα της συζύγου του, Ιωάννας Καρυστιάνη.

Διότι, στην τελική, ό,τι και να πουν οι κριτικοί –εν προκειμένω, έσταξαν μαζικά μέλι γι’ αυτήν την πλούσια σε συναίσθημα και καλλιτεχνική διεύθυνση ταινία– είναι το ανυπέρβλητο από-στόμα-σε-στόμα που κάνει τη δουλειά. Και η «δουλειά» για τη «Μικρά Αγγλία» έχει ήδη μετουσιωθεί σε 300.000 εισιτήρια μετά από πέντε βδομάδες αδιάλειπτης προβολής σε ολόκληρη την επικράτεια.

Ο αριθμός είναι από μόνος του εντυπωσιακός, αναγορεύοντας το οικογενειακό-ερωτικό αυτό δράμα… της Άνδρου σε πρώτη, βέβαια, ελληνική ταινία της χρονιάς. Το ακόμη εντυπωσιακότερο, όμως, είναι πως το αυταπόδεικτα επιτυχημένο φιλμ του Βούλγαρη εξακολουθεί να προβάλλεται σε 60 αίθουσες πανελλαδικά, συνεχίζοντας για 6η βδομάδα το προελαύνον εμπορικό σουξέ του. Όσο για το καλλιτεχνικό, αυτό είχε κατακτηθεί… άμα τη εμφανίσει.

Πηγή: tospirto.net