Τι πιο όμορφο και αυθεντικό από μια έξοδο με την παρέα σε παραδοσιακά αλλά και μοντέρνα καφενεία. Τα τραπεζάκια στους εξωτερικούς χώρους γεμίζουν με παρέες που θέλουν να περάσουν απλώς καλά με λιτούς αλλά νόστιμους μεζέδες σε περιβάλλοντα νοσταλγικά που ταξιδεύουν στο χρόνο.

Και στην Αττική να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε το καφενείο που σας ταιριάζει, για να το καθιερώσετε, μάλιστα, και σε στέκι.

Τα Κανάρια

Τα Κανάρια

Σημείο αναφοράς για τους μερακλήδες του Μεταξουργείου, το μοντέρνο καφενείο-μεζεδοπωλείο Τα Κανάρια αποτελεί απαραίτητη στάση στην Κεραμεικού και Πλαταιών γωνία. Οικονομικοί μεζέδες, που παρασκευάζονται με επιλεγμένες ελληνικές πρώτες ύλες και συνοδεύουν ιδανικά τη ρακή ή την μπύρα σας. Παρεΐστικο κλίμα και οικεία ατμόσφαιρα. Δημοφιλής επιλογή τα τραπεζάκια έξω.

Μουριά

Καφενείο η Μουριά

Μια παραδοσιακή γωνιά επί της Καλλιδρομίου, που αποτελεί σημείο συνάντησης για δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, δικηγόρους, γιατρούς αλλά και εργαζόμενους της περιοχής, οι οποίοι δίνουν ραντεβού εδώ τόσο για τον ελληνικό καφέ, όσο και για τα υπέροχα μεζεδάκια του.

Από τα πρώτα καφενεία που λειτούργησαν στην Αθήνα, καθώς βρίσκεται στο ίδιο σημείο από το 1915, η Μουριά (Χαριλαόυ Τρικούπη 87) χαρακτηρίζεται για την αυθεντική ατμόσφαιρα που μεταφέρει πίσω στο χρόνο. Μάλιστα, πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έμοιαζε περισσότερο με παράγκα, παρά με καφενείο.

Γάκιας Καφενείον Μεζετζίδικον

Καφενείο και Μεζετζίδικο, όπως δηλώνει και από την ονομασία του, ο Γάκιας στη Νέα Ερυθραία (Ευαγγελιστρίας & Κρήνης 8) μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από σκηνικό, παλιάς, καλής ελληνικής ταινίας. Τυροπιτάρι από την Αμοργό, κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα βότανα, φάβα Σαντορίνης, λαδένια Κιμώλου στις αγαπημένες επιλογές του κοινού. Στα μεγάλα ατού του η μεγάλη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα και η value for money φιλοσοφία.

Σερσέ Λα Φαμ

Με αισθητική γαλλικού μπιστρό στην πιο ελληνική εκδοχή του, το Σερσέ Λα Φαμ (Μητροπόλεως 46) σερβίρει παραδοσιακούς και νόστιμους μεζέδες από διάφορα σημεία της Ελλάδας στα ρετρό τραπεζάκια του, τόσο στον εσωτερικό και εξωτερικό του χώρο. Ό,τι και να επιλέξετε συνοδέψτε ιδανικά με τσίπουρο ή ρακή, ενώ για το τέλος προτιμήστε έναν ελληνικό στη χόβολη με λουκουμάκι, όπως παλιά.

Σβούρα

Η μοντέρνα εκδοχή του παραδοσιακού καφενείου στον πεζόδρομο της Δράκου (νο 8) στο Κουκάκι. Με εικόνα και κυρίως φιλοσοφία παραδοσιακού καφενείου από το 2010 σερβίρει μερακλίδικο καφέ και γευστικό πρωινό, ενώ από το μεσημεράκι και μετά, στρώνει τραπέζι για «μεζεδέσματα», όπως αναγράφονται και στον κατάλογό του, συνοδεία ελληνικών αποσταγμάτων –τσίπουρο, ούζο, ρακή, με επιλεγμένα προϊόντα από διάφορα σημεία της Ελλάδας (μανούρα Σίφνου, ταλαγάνι Μεσσηνίας, κρητικά πιάτα κ.α.).