Ο αέρας και η ατμόσφαιρα μιας πόλης πολλές φορές χαρακτηρίζεται και από τα μπαρ της. Και τα μπαρ που ακολουθούν παρακάτω στο κέντρο της Αθήνας, προσφέρουν φανταστικά vibes, μετατρέποντάς τα σε καθιερωμένα, πια, στέκια για ένα ποτό με την παρέα.

Προσεγμένοι χώροι, ευχάριστη ατμόσφαιρα, ωραίες μουσικές και εξαιρετικά cocktails στο δυναμικό τους, για να τα μετατρέψετε σε σημείο αναφοράς κάθε φορά που βγαίνετε για ποτό στο κέντρο.

7 Jokers

Μπαρ σταθμός για τη νυχτερινή ζωή της Αθήνας, το 7 Jokers επί της Βουλής είναι χαλαρό, ανεπιτήδευτο και έξω καρδιά. Ακόμη και μόνος σου να έρθεις εδώ θα βρεις σίγουρα παρέα, με τους περισσότερους να το επιλέγουν για λίγο πιο μετά από το πρώτο ποτό.

Diego Athens

Το Diego έδωσε λατινοαμερικάνικη αύρα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς δρόμους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στον αριθμό 1 της Αδριανού, στο Θησείο, κάνει τη διαφορά με τα εξαιρετικά κοκτέιλ αλλά και τις ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις με τις οποίες συνδυάζονται ιδανικά. Τόσο η cocktail list, όσο και το μενού –street food από τη Λατινική Αμερική και την Ασία– ταξιδεύουν σε εξωτικούς προορισμούς, με τα πιάτα να είναι εμπνευσμένα από το Βιετνάμ και το Περού, την Ταϊλάνδη και την Κούβα.

Tiki Bar

Από τα πρώτα exotica bar της πόλης, το μικρό και φιλικό Tiki bar στο Κουκάκι (Φαλήρου 15) διαθέτει έναν ιδιαίτερο χώρο που μας ταξιδεύει στην Πολυνησία των ’50s. Μπαμπού, μπανανιές, κόκκινοι τοίχοι, λεοπάρ καθίσματα και μια μικρή σκηνή για live συνθέτουν την εικόνα, ενώ οι μουσικές που θα ακούσετε μπορεί να είναι από jazz και rock’n’roll μέχρι funky soul, disco και pop. Δυνατό χαρτί τα υπέροχα κοκτέιλ εμπλουτισμένα με μυρωδικά από τις γλάστρες του μαγαζιού.

Barro Negro

To Barro Negro δημιουργήθηκε από το Στέλιο Παπαδόπουλο και την επιτυχημένη ομάδα του Spoiled στη Δάφνη με σκοπό να συστήσει στο αθηναϊκό κοινό τα μυστικά της αγαύης. Φρέσκο, νεανικό και με πολύ fun πρόκειται για ένα αυθεντικό agave bar, ένα μέρος όπου δεν θα βαρεθείτε ούτε στιγμή. Μοναδικό στο είδος του στο κέντρο της Αθήνας, κάτω ακριβώς από την Πλατεία Καρύτση (Ιωάννου Παπαρηγόπουλου 15), σερβίρει απολαυστικές μαργαρίτες και σίγουρα θα σας μετατρέψει σε αμετανόητους λάτρεις του.

Κόκκινος Λωτός

Μπαρ Κόκκινος Λωτός

Από τις πιο χαλαρωτικές και εξωτικές γωνιές των Εξαρχείων, ο Κόκκινος Λωτός (Ζωοδόχου Πηγής 5) παντρεύει στη διακόσμηση την Κούβα με την Ιαπωνία και την Καραϊβική και ξεχωρίζει για τις χαμηλές τιμές του. Θα το βρείτε πάντα γεμάτο, ενώ ο κόσμος απολαμβάνει το ποτό του όρθιος ακόμη και στο πεζοδρόμιο. Ειδικά τα Παρασκευοσαββατοκύριακα!