Παρόλο που το Θησείο συγκαταλέγεται στα πιο τουριστικά σημεία στο κέντρο της Αθήνας, σε αυτό θα ανακαλύψετε στέκια που θα σας κάνουν να το επιλέγετε για τις εξόδους σας ξανά και ξανά. Ψαγμένα μπαράκια και cafes, γευστικά στέκια για brunch, μοντέρνα καφενεία και διαχρονικές ταβέρνες συγκαταλέγονται στο «δυναμικό» της περιοχής.

Hill Athens

Σε μία υπέροχη τοποθεσία με θέα που στην κυριολεξία κόβει την ανάσα, το Hill Athens, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, με φυσικό φόντο την Ακρόπολη, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κέντρου και του brunch. Το brunch menu του είναι βγαλμένο από την Ελληνική παράδοση με γεύσεις που σίγουρα θα σας συγκινήσουν, ενώ μια πληθώρα επιλογών σε πιάτα ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες.

Diego Athens

Από τις πιο πολυσυζητημένες αφίξεις στη μπαρ σκηνή της πόλης το Diego ήρθε για να δώσει λατινοαμερικάνικη αύρα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς δρόμους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στον αριθμό 1 της Αδριανού, λοιπόν, έχει κάνει ήδη την διαφορά με τα εξαιρετικά κοκτέιλ αλλά και τις ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις με τις οποίες συνδυάζονται ιδανικά. Τόσο η cocktail list, όσο και το μενού -street food από τη Λατινική Αμερική και την Ασία- ταξιδεύουν σε εξωτικούς προορισμούς, με τα πιάτα να είναι εμπνευσμένα από το Βιετνάμ και το Περού, την Ταϊλάνδη και την Κούβα.

The Underdog

Το The Underdog (Ηρακλειδών 8) ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα all day της πόλης για την μεγάλη εξειδίκευσή του στον καφέ. Εκτός αυτού, φημίζεται για την ιδιαίτερη λίστα σε σπάνιες μπύρες με ιδιαίτερα αρώματα και γεύσεις, επιλεγμένες κι αυτές από διάφορα σημεία του κόσμου, ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή για χαλαρό cocktail το βραδάκι. Στα δυνατά «χαρτιά» του και το απολαυστικό του brunch που σερβίρεται σε καθημερινή βάση.

Συντρίμμι

Καφενείο το Συντρίμμι

Συνεργατικό καφενείο στον πεζόδρομο της Αμφικτύονος (νο33). Το κτίριο όπου φιλοξενείται είναι μια υπέροχη κατοικία του 19ου αιώνα που ταξιδεύει πίσω στο χρόνο με την νοσταλγική της ατμόσφαιρα. Ανοίγει από το πρωί για καφέ, ενώ όσο η ώρα περνάει τα τραπέζια γεμίζουν με τους νόστιμους μεζέδες του. Συνοδεύονται ιδανικά με κρασάκι ή γλυκόπιοτη ρακή.

Το στέκι του Ηλία

Λειτουργεί από το 1981 και αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις τόσο της κρεατοφαγίας, όσο και του κέντρου. Τα τραπέζια του στον πεζόδρομο (Επταχάλκου 5) που ενώνει το Θησείο με τα Πετράλωνα γίνονται ανάρπαστα και γεμίζουν με την λιχουδιά που έχει διαδώσει και τη φήμη του. Αυτήν δεν είναι άλλη από τα περίφημα παϊδάκια της ταβέρνας, πιάτο σημείο αναφοράς του καταλόγου, ο οποίος συμπληρώνεται με αυθεντικές ελληνικές προτάσεις όπως αρνίσια συκωταριά και τζατζίκι, καθώς και τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι.