Μια βόλτα στην υπέροχη γειτονιά της Ακρόπολης πάντα αποτελεί απολαυστική εμπειρία. Ειδικά όταν συνοδεύεται από στάση για πλούσιο γεύμα, απολαυστικό γλυκό και καφέ ή ένα σνακ στο χέρι, τότε κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην ιδέα.

Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου bistro.

Bel Paese

Αυθεντική ιταλική τρατορία σε ένα μικρό δρομάκι δίπλα δίπλα στο Μουσείο της Ακρόπολης (Αθανασίου Διάκου 6). Οι οικείες και ζεστές γεύσεις από τα οικογενειακά τραπέζια κατά την διάρκεια της παιδικής ηλικίας του Andrea Rizzo, ιδιοκτήτη και σεφ της τρατορίας, αντανακλώνται αυτούσιες, γνήσιες και απλές στο μενού του εστιατορίου του. Αυθεντική ιταλική πίτσα, χειροποίητα ζυμαρικά και μια ευρεία γκάμα σε ορεκτικά και σαλάτες συστήνον με τον πιο αυθεντικό και απολαυστικό τρόπο στην κουζίνα της γείτονας χώρας.

Gargaretta

Ένα υπέροχο all day- bistro στη γειτονιά της Ακρόπολης, που οφείλει την ονομασία του στην παλαιότερη συνοικία στους πρόποδες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης που άλλοτε ονομαζόταν Γαργαρέττα. Εδώ, πρωταγωνιστούν οι μεσογειακές πρώτες ύλες και γεύσεις. Από το μενού δεν λείπει το πρωινό και το brunch, ο ποιοτικός καφές και οι επιλεγμένες ετικέτες κρασιού, καθώς και οι ποιοτικές γευστικές προτάσεις βασισμένες σε κλασικές συνταγές και παρασκευασμένες με ελληνικά προϊόντα.

Makriyianni 3

Makriyianni3

All day long cafe-delicatessen στο σημείο ακριβώς που ο πεζόδρομος της Μακρυγιάννη ενώνεται με εκείνον της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Το Μακρυγιάννη 3 θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας στέκια, πέραν του υπέροχου location –με την Ακρόπολη στο φόντο να σας κάνει να αισθάνεστε πως βρίσκεστε μέσα σε καρτποστάλ– για έναν επιπλέον λόγο: την άριστη ποιότητά του. Εδώ, θα απολαύσετε ποικιλία από χειροποίητα εδέσματα που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα, όπως μπαγκέτες με αλλαντικά και τοπικά τυριά, open sandwiches -που αποτελούν must- πίτες, γλυκά και πολλές ακόμα εκπλήξεις. Στα συν και ο εξαιρετικός του καφές.

Tiki

Από τα πρώτα exotica bar της πόλης, το μικρό και φιλικό Tiki bar στο Κουκάκι (Φαλήρου 15) διαθέτει έναν ιδιαίτερο χώρο που μας ταξιδεύει στην Πολυνησία των ’50s. Μπαμπού, μπανανιές, κόκκινοι τοίχοι, λεοπάρ καθίσματα και μια μικρή σκηνή για live συνθέτουν την εικόνα, ενώ οι μουσικές που θα ακούσετε μπορεί να είναι από jazz και rock’n’roll μέχρι funky soul, disco και pop. Δυνατό χαρτί τα υπέροχα κοκτέιλ εμπλουτισμένα με μυρωδικά από τις γλάστρες του μαγαζιού.