Μία από τις πιο διαχρονικές γειτονιές της Αθήνας, το Κουκάκι για πολλούς αποτελεί σταθερή επιλογή όταν πρόκειται για μια γευστική έξοδο με την παρέα ή ένα χαλαρό ποτό με τους συναδέλφους.

Στα στέκια που αποτελούν σημείο αναφοράς για τη γραφική γειτονιά θα απολαύσετε νόστιμους μεζέδες, επιλεγμένα κρασιά και ποιτικά cocktails.

Κούβελος

Από τις πιο ιστορικές ταβέρνες στο Κουκάκι (Γεν. Κολοκοτρώνη 66), καθώς λειτουργεί από το 1908, ο Κούβελος συγκαταλέγεται σε εκείνες τις γευστικές στάσεις που πρέπει να πραγματοποιήσετε στην περιοχή.

Πανέμορφο και ευχάριστο το περιβάλλον –θυμίζει γειτονιά της παλιάς καλής Αθήνας τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στην αυλή με το χαλίκι και τα δεντράκια– με οικογενειακή ατμόσφαιρα, στο οποίο θα δοκιμάσετε νόστιμες προτάσεις της ελληνικής κουζίνας.

Tuk Tuk

Αυθεντικές ταϊλανδέζικες γεύσεις, μυούν στη street food φιλοσοφία της Ταϋλάνδης, σε αυτό το μικροσκοπικό στέκι στο Κουκάκι (Βεΐκου 40). Διαθέτει λιγοστές θέσεις, τόσο στο μπαρ μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα, όσο και στα ψηλά stands κατά μήκος του διαδρόμου.

Ρετρό σκηνικό με ροζ τοίχους και χαρακτηριστικά, αυθεντικά, ασιατικά διακοσμητικά. Δοκιμάστε σπρινγκ ρολς, ντάμπλινγκς και γουόν τον, καθώς και τα περίφημα aahaan jaan diaw, το «πιάτο του εργαζόμενου», που το καθένα από αυτά αποτελεί και ολόκληρο γεύμα μόνο του.

Τα Κορίτσια

Χοιρινά καλαμάκια

Μπορεί η ταμπέλα στο εξωτερικό του να γράφει απλώς «Ψητοπωλείο», ωστόσο όσοι έχουν μεγαλώσει ή μένουν στο Κουκάκι, όταν πρόκειται για σουβλάκι δίνουν ραντεβού «Στα κορίτσια».

Βρίσκονται στον πεζόδρομο της Δράκου από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και είναι δημοφιλείς για τον πεντανόστιμο γύρο και τα σωστά ψημένα καλαμάκια τους, τα οποία τυλίγουν σε αλάδωτη πιτούλα, με ολόφρεσκη ντομάτα και δροσερό γιαούρτι. Μικρό, σχετικά, ένα σουβλάκι από «τα κορίτσια», δεν είναι ποτέ αρκετό.

Bobo

Στεγασμένο σε ένα κτήριο του 1960, το BoBo είναι ένα παρεΐστικο wine bar, το οποίο κατάφερε να διατηρήσει πολλά στοιχεία του χώρου ανέπαφα όπως η εσωτερική, κλασική σκάλα και μερικά φωτιστικά. Διαθέτει μια ενημερωμένη wine list με επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα (οι προτάσεις ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα), με αρκετές από αυτές να σερβίρονται και σε ποτήρι.

Γευστικές προτάσεις παρασκευασμένες αποκλειστικά με ελληνικές πρώτες ύλες συνδυάζουν ιδανικά την επιλογή σας. Ανάμεσά τους θα ξεχωρίσετε ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, μπρουσκέτες, σαλάτες και τάρτες. Επιπλέον, διαθέτει cocktails με βάση το κρασί, κάποιες μπύρες και επιλεγμένα premium ποτά.

Tiki

Από τα πρώτα exotica bar της πόλης, το μικρό και φιλικό Tiki bar στο Κουκάκι (Φαλήρου 15) διαθέτει έναν ιδιαίτερο χώρο που μας ταξιδεύει στην Πολυνησία των ’50s. Μπαμπού, μπανανιές, κόκκινοι τοίχοι, λεοπάρ καθίσματα και μια μικρή σκηνή για live συνθέτουν την εικόνα, ενώ οι μουσικές που θα ακούσετε μπορεί να είναι από jazz και rock’n’roll μέχρι funky soul, disco και pop. Δυνατό χαρτί τα υπέροχα κοκτέιλ εμπλουτισμένα με μυρωδικά από τις γλάστρες του μαγαζιού.