Αν ένα ταξίδι μέχρι την εξωτική Ταϊλάνδη αυτήν την στιγμή μοιάζει ουτοπικό, σε διάφορα σημεία της Αττικής θα βρείτε επάξιους εκπροσώπους της ενδιαφέρουσας ταϊλανδέζικης κουζίνας της ασιατικής χώρας που θα σας μυήσουν στα μυστικά της μέσα από μια πληθώρα γευστικών προτάσεων που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Blue Bamboo

Μια εξωτική γωνιά σας περιμένει στα Άνω Πετράλωνα, που δεν είναι άλλη από το μικροσκοπικό Blue Bamboo (Κυδαντιδών 24). Η Ταϊλανδή σεφ Κουκάι δημιουργεί στην ανοιχτή κουζίνα λαχταριστά πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας, τα οποία σερβίρονται με value for money φιλοσοφία γι’ αυτό που προσφέρει στα λίγα τραπέζια του. Οι απλές στην παρασκευή, αλλά γευστικές και άκρως ενδιαφέρουσες γεύσεις του θα σας κάνουν να το μετατρέψετε σε στέκι σας κάθε φορά που η όρεξή σας τραβάει εξωτικά πιάτα.

Tuk Tuk

Αυθεντικές ταϊλανδέζικες γεύσεις, μυούν στη street food φιλοσοφία της Ταϊλάνδης, σε αυτό το μικροσκοπικό στέκι στο Κουκάκι (Βεΐκου 40). Διαθέτει λιγοστές θέσεις, τόσο στο μπαρ μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα, όσο και στα ψηλά stands κατά μήκος του διαδρόμου. Ρετρό σκηνικό με ροζ τοίχους και χαρακτηριστικά, αυθεντικά, ασιατικά διακοσμητικά. Δοκιμάστε σπρινγκ ρολς, ντάμπλινγκς και γουόν τον, καθώς και τα περίφημα aahaan jaan diaw, το «πιάτο του εργαζόμενου», που το καθένα από αυτά αποτελεί και ολόκληρο γεύμα μόνο του.

Andaman

Andaman

Από τους πιο επάξιους και φημισμένους εκπροσώπους της ταϊλανδέζικης κουζίνας στην Αθήνα, το Andaman στα Πετράλωνα ( Αλόπης 65), θα σας μεταφέρει σίγουρα στην εξωτική Ταϊλάνδη, τόσο με τις γευστικές προτάσεις του όσο και με την ιδιαίτερη και προσεγμένη διακόσμησή του. Στο χώρο λειτουργεί και bar, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε εκκεντρικά cocktails με χειροποίητα υλικά, συνοδεία ethnic μουσικών ακουσμάτων. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής, και όχι μόνο, αποτελεί η εξωτική ταράτσα του.

Rouan Thai

Ένα ταϊλανδέζικο εστιατόριο- λατρεία που ξεχειλίζει απλότητα και μυεί στα μυστικά της ασιατικής κουζίνας. Το Rouan Thai στον Πειραιά (Νοταρά 131) έχει κατορθώσει να γίνει αγαπημένο κάθε λάτρη των thai γεύσεων, ενώ η φιλική του ατμόσφαιρα κάνει όποιον κάτσει στα τραπέζια του να γλυκάνει από το πρώτο λεπτό. Με 20 χρόνια εμπειρίας στο χώρο η Ταϊλανδή ιδιοκτήτρια και σεφ Marina Noi και η κόρη της σας προσφέρουν μια μοναδική γευστική εμπειρία. Τα πιάτα της παραδοσιακής ταϊλανδέζικης κουζίνας που παρασκευάζονται με υλικά άριστης ποιότητας σε συνδυασμό με το ευγενικό service και το εξυπηρετικό προσωπικό θα σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Από τις σπεσιαλιτέ ξεχωρίζουν το κοτόπουλο με κόκκινο κάρι, η ταϊλανδέζικη σαλάτα, το τηγανητό μοσχάρι με κόκκινο κάρι και η σούπα τομ γιαμ με γαρίδες.