Για μια γευστική έξοδο με την παρέα, την οικογένεια ή τους συναδέλφους που δεν θα σας κάνει να βάλετε το χέρια βαθιά στην τσέπη, υπάρχουν στέκια στην Αθήνα τίμια και οικονομικά που θα σας κάνουν να τα επιλέξετε ξανά και ξανά.

Κλασικά μαγειρεία, παραδοσιακές ταβέρνες και πιο σύγχρονα μεζεδοπωλεία που «υμνούν» το τρωγοπίνειν με πιο οικονομικούς όρους.

Το τριαντάφυλλο της νοστιμιάς

Μπορεί να μην είναι τόσο «μυστικό» σε όσους μένουν ή εργάζονται γύρω από το Σύνταγμα, για όλους του άλλους όμως το Τριαντάφυλλο της νοστιμιάς είναι ένα κρυφό ταβερνείο που προκαλεί μόνο ευχάριστες εκπλήξεις όταν το ανακαλύψεις. Βρίσκεται μέσα σε στοά στην οδό Λέκκα (νο 22), και σου δίνει τη δυνατότητα να κάτσεις στα εξωτερικά -εντός της στοάς- τραπέζια, είτε στα εσωτερικού χώρου. Τί τρώμε εδώ; Ψαράκι και μεζέδες σκέτες γκουρμεδιές, ιδανικές για συνοδεία ούζου ή κρασιού.

Νικήτας

Τα χειροποίητα μπιεφτεκάκια στην Ήπειρο

Με περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας, αποτελεί μία από τις σταθερές αξίες στου Ψυρρή. Η παραδοσιακή ταβέρνα Νικήτας βρίσκεται στον πεζόδρομο των Αγίων Αναργύρων και σερβίρει ελληνικές νοστιμιές. Φημίζεται για τα πεντανόστιμα μπιφτέκια του και σερβίρει, επίσης, λαδερά γεμιστά, χοιρινό κρασάτο στην κατσαρόλα, ζουμερά χειροποίητα σουβλάκια, φρεσκοκομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες.

Ρακουμέλ

Γευστικό στέκι που τιμά την κρητική κουζίνα επί της Εμμανουήλ Μπενάκη (νο 71) στα Εξάρχεια. Το Ρακουμέλ είναι ένα ρακοπωλείο- ρακάδικο με ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα και φιλικό περιβάλλον. Οι ιδιοκτήτες κατάγονται από την Ιεράπετρα και μαγειρεύουν καθημερινά σπιτικές νοστιμιές όπως, χοχλιούς μπομπουριστούς, σφακιανή πίτα με μέλι, γαμοπίλαφο κ.α. Συνδυάζονται τέλεια με ρακή από τη Σητεία και ρακόμελο με αρωματικά βότανα από την κρητική γη.

Κυβέλη

Σε μία από τις πιο ιστορικές πλατείες στην Κυψέλη, εκείνη του Αγίου Γεωργίου, το μοντέρνο μεζεδοπωλείο Κυψέλη αποτελεί στέκι, τόσο των κατοίκων της περιοχής, όσο και των μερακλήδων που γνωρίζουν ότι εδώ θα φάνε και θα χορτάσουν με την ψυχή τους. Φιλικό περιβάλλον και οικεία ατμόσφαιρα σε έναν ανεπιτήδευτο χώρο, που δίνει έμφαση στη γεύση και την ποιότητα των πιάτων του. Τηγανιά από συκώτι, αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες, μαριναρισμένα παϊδάκια κοτόπουλου κ.α. βάζουν σε πειρασμό.

Το Ουζερί του Λάκη

Οι συστάσεις, τουλάχιστον για τους μερακλήδες της πόλης, είναι περιττές. Το ουζερί του Λάκη δίπλα ακριβώς στην Πλατεία Βικτωρίας, είναι ένα ανεπιτήδευτο, παρεΐστικο στέκι που αποτελεί σταθερή αξία εδώ και χρόνια. Την τιμητική τους εδώ έχουν τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από την Κύμη, τα γευστικά μαγειρευτά και η αυθεντική ρακή από την Κρήτη.

Βόλτα

Από τα πιο φιλικά και παρεΐστικα μεζεδοπωλεία στα Πετράλωνα, η Βόλτα (Ιπποθοντιδών 10 & Κειριαδών) ξεχωρίζει στη συνείδηση του κοινού για την value for money φιλοσοφία της. Επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της Ελλάδας συνδυασμένες υπέροχα και ισορροπημένες με τον ιδανικότερο τρόπο πρωταγωνιστούν στα πιάτα- έκπληξη του καταλόγου.