Έφτασε η μέρα της μεγάλης συναυλίας στο Ηρώδειο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Ιθύνων νους του σημερινού event, ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης Desmond Child, βραβευμένος με Grammy και προτεινόμενος για βραβεία Emmy.

Υπό το άγρυπνο βλέμμα του Ιερού βράχου της Ακρόπολης θρυλικά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, μεταξύ των οποίων και οι Alice Cooper, Bonnie Tyler, Rita Wilson, Tabitha Fair, Justin Benlolo, αλλά και εκπρόσωποι της ελληνικής μουσικής σκηνής όπως ο Σάκης Ρουβάς και Γιώργος Λεμπέσης, ενώνουν τις φωνές τους για τον «ιερό» αυτό σκοπό της συναυλίας, όπως είπε στο Newsbeast ο Desmond Child.

Η συναυλία, Desmond Child Rocks The Parthenon, η οποία φέρει την Καλλιτεχνική υπογραφή του Φοίβου, αποτελεί μια ανιδιοτελή χειρονομία για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα από έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και τους εξαιρετικούς φίλους του.

Οι μεγάλες επιτυχίες του επιτυχημένου μουσικοσυνθέτη, με τραγούδια που έχουν πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως, θα ακουστούν ζωντανά στο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού, σε έναν χώρο «τόσο συμβολικό, όσο και ουσιαστικό για το σκοπό της συναυλίας», όπως τόνισε στο Newsbeast ο Desmond Child

Η πρωτοβουλία #ReuniteParthenon διοργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον Δήμο Αθηναίων, καθώς και το Μουσείο της Ακρόπολης στο οποίο θα αποδοθεί και μέρος των εσόδων. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με τη συνοδεία κλασικής ορχήστρας εγχόρδων, από μέλη της Athens Philharmonia Pop Orchestra και της παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου.

Στο Μουσείο Ακρόπολης μια μέρα πριν τη μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο

Με μια σειρά φωτογραφίες που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, το Μουσείο Ακρόπολης ενημέρωσε ότι «την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης, υποδέχθηκε και ξενάγησε με μεγάλη χαρά στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου τους Desmond Child, Alice Cooper, Rita Wilson, The Rasmus, Kip Winger, Chris Willis, Andreas Carlsson, Tabitha Fair, Φοίβο, Σάκη Ρουβά και Γιώργο Λεμπέση, στο πλαίσιο της εκδήλωσης DESMOND CHILD ROCKS THE PARTHENON που θα πραγματοποιηθεί απόψε στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού για την υποστήριξη του #ReuniteParthenon, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων».

*Η φωτογραφία από το Μουσείο της Ακρόπολης είναι από το STUDIO PANOULIS