Το μάτι μπορεί να μην τα πιάνει, ωστόσο, τα στέκια που είναι κρυμμένα σε στοές στο κέντρο της πόλης αξίζουν και με το παραπάνω το ενδιαφέρον σου. Για καφέ, γευστικούς μεζέδες, ιταλικές δημιουργίες ή εκλεκτό κρασί, όποιο και να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να τα προσπεράσεις.

Το τριαντάφυλλο της νοστιμιάς

Μπορεί να μην είναι τόσο «μυστικό» σε όσους μένουν ή εργάζονται γύρω από το Σύνταγμα, για όλους του άλλους όμως το Τριαντάφυλλο της νοστιμιάς είναι ένα κρυφό ταβερνείο που προκαλεί μόνο ευχάριστες εκπλήξεις όταν το ανακαλύψεις. Βρίσκεται μέσα σε στοά στην οδό Λέκκα (νο 22), και σου δίνει τη δυνατότητα να κάτσεις στα εξωτερικά -εντός της στοάς- τραπέζια, είτε στα εσωτερικού χώρου. Τί τρώμε εδώ; Ψαράκι και μεζέδες σκέτες γκουρμεδιές, ιδανικές για συνοδεία ούζου ή κρασιού.

By the glass

Στην εντυπωσιακή στοά Ράλλη (Γεωργίου Σουρή 3 & Φιλελλήνων), μια ανάσα από το Σύνταγμα, το By the glass είναι ένα wine bar μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, το οποίο στεγάζεται σε ένα χώρο- κόσμημα με ιστορία και ιδιαίτερο χρώμα. Σημείο αναφοράς για τον κόσμο του κρασιού, διαθέτει στην κάβα του περίπου 200 ετικέτες, που τιμούν τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ στο δυναμικό του συγκαταλέγεται και το μοναδικό dispenser διαχείρισης ανοιχτών φιαλών που διασφαλίζει ότι πάντοτε θα γευτείτε το κρασί σας στις πιο ιδανικές συνθήκες. Στα συν και οι γευστικές προτάσεις του μενού που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Peek a Bloom

«Παιδάκι» της ομάδας του φημισμένου Mind The Cup στο Περιστέρι δείχνει (και αυτό) ιδιαίτερη αδυναμία στον καλό καφέ. Ξεχωριστοί καφέδες που καταφτάνουν απευθείας από φάρμες σε διάφορες ποικιλίες καβουρδίζονται στο χώρο (διαθέτει διαχωρισμένο εργαστήριο- roastery), ενώ την παραγγελία σου παρασκευάζουν εξειδικευμένοι και έμπειροι barista. Το βραδάκι μεταμορφώνεται σε αυθεντικό cocktail bar με τη σκυτάλη να παίρνουν μοναδικά signature cocktails, τα οποία μπορείς να απολαύσεις σε ένα καθαρά urban περιβάλλον, στην καρδιά της Αθήνας, αρκετά μακριά, ωστόσο, από τη βουή του κέντρου. 

Brigante

Το Brigante (Ξενοφώντος 6), μια ανάσα από το Σύνταγμα, είναι από εκείνα τα μέρη που πρέπει να μπεις μέσα και να γευτείς για να καταλάβεις τι κρύβει. Ο χώρος του οικείος και απλός, ενώ οι γεύσεις του σε μεταφέρουν στην Ιταλία. Μπορείς να το επιλέξεις τόσο για τον πρωινό καφέ συνοδεία διάφορων πανίνι ή πίτσα με το κομμάτι, ενώ αποτελεί και δημοφιλή επιλογή για lunch break με ζυμαρικά και σαλάτες που σίγουρα θα σε ικανοποιήσουν γευστικά και με το παραπάνω. Στα συν και το φρέσκο χειροποίητο παγωτό.