Αν η διάθεσή σας δεν είναι και στα καλύτερά της τον τελευταίο καιρό δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε κάποιο από τα πολύχρωμα στέκια της Αθήνας που σίγουρα θα σας κάνουν να χαμογελάσετε. Για ταϊλανδέζικο street food, γλυκό, vegan σνακ ή ακόμη και ποτό το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βάλετε χρώμα στην καθημερινότητά σας, έστω και για λίγο.

Tuk Tuk

Αυθεντικές ταϊλανδέζικες γεύσεις μυούν στη street food φιλοσοφία της Ταϊλάνδης, σε αυτό το μικροσκοπικό στέκι στο Κουκάκι (Βεΐκου 40). Διαθέτει λιγοστές θέσεις, τόσο στο μπαρ μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα, όσο και στα ψηλά stands κατά μήκος του διαδρόμου, γι’ αυτό και θα το βρείτε συνεχώς γεμάτο. Ρετρό σκηνικό με ροζ τοίχους και χαρακτηριστικά, αυθεντικά, ασιατικά διακοσμητικά. Δοκιμάστε σπρινγκ ρολς, ντάμπλινγκς και γουόν τον, καθώς και τα περίφημα aahaan jaan diaw, το «πιάτο του εργαζόμενου», που το καθένα από αυτά αποτελεί και ολόκληρο γεύμα μόνο του.

Wild Souls

Οι λάτρεις της υγιεινής διατροφής στο Wild Soul, επί της Βουλής (νο 36), θα βρουν vegan και raw προϊόντα, ενώ οι υπόλοιποι θα ανακαλύψουν έναν  πολύ ενδιαφέροντα χώρο που σίγουρα αξίζει της προσοχής τους. Ό,τι και να δοκιμάσετε εδώ διακρίνεται για τη νοστιμιά του, γι’ αυτό μην βιαστείτε να το προσπεράσετε. Χειροποίητα γλυκά και διάφορα spreads για να πάρετε και για το σπίτι.

Ellyz

Αν δεν είναι αυτό το πιο instagrammable στέκι στην Αθήνα τότε ποιο; Με σκηνικό που θυμίζει περισσότερο σε ταινία, το Ellyz (Αγίου Φιλίππου 11) στο Μοναστηράκι απευθύνεται σε όλα τα κορίτσια που το κινητό τους αποτελεί προέκταση του χεριού της, καθώς έχει προσοδοφόρο έδαφος για αμέτρητα insta stories και posts. Σε ροζ απόχρωση σε όλο της το μεγαλείο, τις εντυπώσεις κλέβει ο εσωτερικός τοίχος καλυμμένος με λουλούδια. Φυσικά, και το μενού ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία, με το ροζ και το λιλά να πρωταγωνιστεί σχεδόν σε κάθε πρόταση του Ellyz -τόσο γευστική όσο και ποτού. Η αναμονή είναι μεγάλη, γι’ αυτό η υπομονή θα αποτελεί το μεγαλύτερο προτέρημά σου αν αποφασίσεις να το επισκεφτείς.

Rehab

Στο βάθος της στοάς του μικροσκοπικού πεζόδρομου της Θησέως συναντάμε ένα ιδιαίτερο μπαρ με ψυχεδελική διακόσμηση και πλούσιες αναφορές στα 70’s. Το χρυσό χρώμα, οι καθρέφτες, τα εξωτικά vintage αντικείμενα και το επιβλητικό ενυδρείο πάνω από την μπάρα είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν στο σκηνικό. Εν αντιθέσει με την ονομασία του, δεν ερχόμαστε για αποτοξίνωση, αλλά για τα αξιόλογα cocktails με βάση κυρίως το ρούμι (η κάβα διαθέτει περισσότερες από 90 επιλεγμένες ετικέτες).