Πέντε οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στη μεγάλη οθόνη, με τη Marvel να συστήνει στο κοινό τον Morbius -έναν από τους πιο συναρπαστικούς και διχασμένους χαρακτήρες του κινηματογραφικού της σύμπαντος, με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ, Τζάρεντ Λέτο.

Morbius 

Περιπέτεια φαντασίας, 108΄

Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Εσπινόσα

Πρωταγωνιστούν: Τζάρεντ Λέτο, Ματ Σμιθ, Άντρια Αρχόνα, Τζάρεντ Χάρις, Αλ Μαντριγκάλ, Ταϊρίζ Γκίμπσον

Ένας από τους πιο συναρπαστικούς και διχασμένους χαρακτήρες της Marvel, έρχεται στη μεγάλη οθόνη με τον βραβευμένο με Όσκαρ Τζάρεντ Λέτο να μεταμορφώνεται στον αινιγματικό αντιήρωα Michael Morbius. Στην προσπάθειά του να βρει θεραπεία από μια σπάνια αρρώστια του αίματος που απειλεί τη ζωή του, ο Δρ. Morbius επιχειρεί ένα απεγνωσμένο ρίσκο. Ενώ αρχικά φαντάζει ριζοσπαστική επιτυχία την ίδια στιγμή απελευθερώνει μια μυστική δύναμη μέσα του. Θα καταφέρει το καλό να νικήσει το κακό –ή ο Δρ. Morbius θα υποκύψει στις πιο σκοτεινές τους επιθυμίες;

Cunningham

Ντοκιμαντέρ, 95΄

Σκηνοθεσία: Αλα Κόβγκαν

Πρωταγωνιστούν:

Μια συναρπαστική έκρηξη χορού, μουσικής και αρχειακού υλικού που προβάλλεται για πρώτη φορά, η ταινία Cunningham είναι ένα τρισδιάστατο επίκαιρο αφιέρωμα για έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους καλλιτέχνες χορού στον κόσμο.

Sonic: Η Ταινία 2 (Sonic the Hedgehog 2)

Οικογενειακή, 122΄

Σκηνοθεσία: Τζεφ Φάουλερ

Πρωταγωνιστούν: Τζιμ Κάρεϊ, Μπεν Σβαρτς, Τζέιμς Μάρσντεν, Τίκα Σάμπτερ, Νατάσα Ρόθγουελ, Άνταμ Πάλι, Σέμαρ Μουρ

Ο πιο αγαπημένος σκαντζόχοιρος επιστρέφει για μια νέα περιπέτεια. Αφού εγκαταστάθηκε στο Γκριν Χιλς, ο Sonic θέλει να αποδείξει πως είναι αληθινός ήρωας. Η ώρα να δοκιμαστεί φτάνει με την επιστροφή του Δρ. Ρομπότνικ (Τζιμ Κάρεϊ), ο οποίος αναζητάει, μαζί με τον νέο συνεργάτη του, τον Knuckles, ένα σμαράγδι με τη δύναμη να αφανίζει πολιτισμούς. Ο Sonic ξεκινάει μαζί με τον Tails ένα ταξίδι ανά την υφήλιο, προκειμένου να βρουν το σμαράγδι προτού πέσει στα λάθος χέρια.

Τα Ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ (The Pomegranates of Nagorno Karabakh)

Ντοκιμαντέρ, 78΄

Σκηνοθεσία: Θωμάς Σίδερης

Μία κινηματογραφική καταγραφή του ξεριζωμού και της περιπλάνησης των κατοίκων του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που μετρούν χιλιάδες νεκρούς τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες και της μετακίνησής τους σε γκρίζα και βροχερά τοπία όπου κανένας δεν γνωρίζει τι είναι δικό του, πού βρίσκονται τα σύνορα και ποια είναι εν τέλει η πατρίδα του.

Ο Πατέρας (Otac)

Δραματική, 120΄

Σκηνοθεσία: Σρνταν Γκολούμποβιτς

Πρωταγωνιστούν: Γκόραν Μπογκντάν, Μπόρις Ισάκοβιτς, Νάντα Σάργκιν, Μίλικα Τζανέβσκι, Μουχάρεμ Χάμζιτς, Άτζλα Σάντιτς, Βαχίντ Τζάνκοβιτς, Μίλαν Μάριτς, Τζόβο Μάκσιτς, Νικόλα Ρακόσεβιτς

Όταν ένας πατέρας έρχεται αντιμέτωπος με τις διεφθαρμένες κοινωνικές υπηρεσίες που παίρνουν μακριά τα παιδιά του, απλά και μόνο επειδή η οικογένειά του είναι φτωχή, διασχίζει τη Σερβία με τα πόδια για να ασκήσει έφεση στο υπουργείο στο Βελιγράδι. Κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες, ξεκινά ένα ηρωικό ταξίδι προκειμένου να παλέψει για τη δικαιοσύνη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το δικαίωμά του να μεγαλώσει τα παιδιά του.