Με πέντε νέες ταινίες ξεκινά σήμερα η νέα κινηματογραφική εβδομάδα, λίγο πριν την εκπνοή του Φεβρουαρίου. Οι λάτρεις της δράσης θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε δύο ταινίες που κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο με πρωταγωνιστές τους Τζέισον Στέιθαμ, Τομ Χόλαντ και Μαρκ Γουόλμπεργκ. Πρεμιέρα σήμερα και για την πρόταση της Αιγύπτου για τα ξενόγλωσσα Όσκαρ του 2021.

Η Μέθοδος των Γουίλιαμς (King Richard)

Βιογραφική, 138΄

Σκηνοθεσία: Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκρι

Πρωταγωνιστούν: Γουίλ Σμιθ, Άνζανου Έλις, Σενάγια Σίντνεϊ, Ντέμι Σίνγκλετον, Τόνι Γκόλντουιν, Τζον Μπέρνταλ

Εξοπλισμένος με ένα ξεκάθαρο όραμα και ένα παράτολμο σχέδιο 78 σελίδων, ο Ρίτσαρντ Γουίλιαμς είναι αποφασισμένος να γράψει ιστορία μαζί με τις κόρες του, Βένους και Σερένα. Με σκληρές προπονήσεις στα εγκαταλελειμμένα γήπεδα της Καλιφόρνια, τα δύο ακατάβλητα κορίτσια σφυρηλατήθηκαν από την ανυποχώρητη αφοσίωση του πατέρα τους και την ισορροπημένη προσέγγιση της μητέρας τους, για να αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητα εμπόδια και να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία.

Uncharted

Περιπέτεια δράσης, 116΄

Σκηνοθεσία: Ρούμπεν Φλάισερ

Πρωταγωνιστούν: Τομ Χόλαντ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σοφία Αλι

Βασισμένο σε μια από τις πιο δημοφιλείς και καλύτερες σε πωλήσεις σειρές βιντεοπαιχνιδιών όλων των εποχών, το «Uncharted» εξιστορεί την πρώτη περιπέτεια του Nathan Drake παρέα με τον αντίπαλο που μετατράπηκε σε φίλο και συνέταιρο, Sullivan.

Ένας Οργισμένος Άνδρας Εκδικείται (Wrath of Man)

Περιπέτεια δράσης, 119΄

Σκηνοθεσία: Γκάι Ρίτσι

Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Στέιθαμ, Χολτ Μακ Κάλανι, Τζέφρι Ντόνοβαν, Τζος Χάρτνετ, Νίαμ Άλγκαρ, Λαζ Αλόνσο, Σκοτ Ίστγουντ, Έντι Μάρσαν

Η ιστορία ακολουθεί τον Η, έναν κρύο και μυστηριώδη χαρακτήρα που εργάζεται σε μια εταιρεία φορτηγών μεταφοράς χρημάτων και είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στο Λος Άντζελες κάθε εβδομάδα.

Φύλακας Αδερφός (Brother’s Keeper)

Δράμα, 85΄

Σκηνοθεσία: Φερίτ Καραχάν

Πρωταγωνιστούν: Σαμέτ Γιλντίζ, Εκίν Κοτς, Μαχίρ Ιπέκ

Σε ένα αυστηρό οικοτροφείο για παιδιά Κούρδων στην ορεινή Ανατολία, ο Μέμο, ο καλύτερος φίλος και συμμαθητής του Γιουσούφ ξαφνικά αρχίζει να μην νιώθει καθόλου καλά, και όσο προχωράει αυτή η παγωμένη, δύσκολη μέρα, αισθάνεται όλο και χειρότερα. Ο Γιουσούφ, θορυβημένος από την ραγδαία επιδείνωση της υγείας του φίλου του, που δυσκολεύεται ακόμα και να σταθεί στα πόδια του, προσπαθεί με κάθε διαθέσιμο μέσο να ενεργοποιήσει τους δασκάλους και τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου, ώστε να κάνουν κάτι για τον φίλο του.

Όμως η ευθυνοφοβία και η αδιαφορία των διδασκόντων, ενισχυμένη από μια απίστευτη γραφειοκρατία, ορθώνουν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στις αγωνιώδεις προσπάθειες του μικρού να βοηθήσει αποτελεσματικά τον συμμαθητή του. Όταν κάποια στιγμή ο μηχανισμός του σχολείου επιτέλους κινητοποιείται, η ίδια η Φύση κάνει δυσκολότερα τα πράγματα: μια αιφνίδια και σφοδρή χιονόπτωση αποκλείει το σχολείο, κάνοντας αδύνατη την πρόσβαση στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Τα Μυστικά της Αδερφής Μου (Souad) 

Δράμα, 96΄

Σκηνοθεσία: Αϊτέν Αμίν

Πρωταγωνιστούν: Μπασάντ Αχμέντ, Μπασμαλά Ελγαές, Χουσεΐν Γανέμ

Η υποβολή της Αιγύπτου στα ξενόγλωσσα Όσκαρ του 2021 είναι μια φρέσκια ματιά στις coming-of-age ταινίες που μιλά με άμεσο τρόπο για τις διπλές ζωές που προκύπτουν όταν από τη μια πλευρά υπάρχουν συντηρητικές κοινωνικές απόψεις και από την άλλη ο «παράδεισος» των social media όπου μπορείς να είσαι όποιο άτομο θέλεις.