Μια γυναίκα που υποπτευόταν ότι κάτω από το σπίτι της στην Καλιφόρνια ζούσαν φίδια αποδείχθηκε σωστή με τον χειρότερο δυνατό τρόπο όταν βρέθηκαν δεκάδες κροταλίες κάτω από το δάπεδο της. Συνέβη την περασμένη εβδομάδα στην κομητεία Σονόμα, δυτικά του Σακραμέντο – και οι φωτογραφίες δείχνουν ότι τα φίδια βγήκαν σε μπλεγμένα σμήνη, όπως κάποιο είδος δηλητηριώδους ζυμαρικού.

«Την περασμένη εβδομάδα πήρα ένα τηλεφώνημα από μια κυρία που είπε ότι είχε φίδια κάτω από το σπίτι της», ανέφερε στο Facebook ο Άλαν Γουλφ από το «Sonoma County Reptile Rescue», ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τη διάσωση ερπετών. «Τρεις ώρες και 45 λεπτά αργότερα … βγήκα με 59 μωρά και 22 ενήλικες». Αυτό ήταν μόνο η αρχή. Ο Γουλφ ανέφερε ότι έκτοτε επέστρεψε στο σπίτι δύο φορές και βρήκε επτά ακόμη κροταλίες, ανεβάζοντας το σύνολο στα 88.

«Αλλά θα υπάρχουν ακόμα περισσότερα εκεί. … Μπορούν να πηγαινοέρχονται όπως θέλουν» πρόσθεσε. Το όνομα της γυναίκας και η αντίδρασή της στην ανησυχητική ανακάλυψη δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ο Γουλφ πρότεινε ότι τα φίδια μπορεί να προσελκύονται στον τόπο επειδή η βάση του σπιτιού ήταν χτισμένη «γύρω από τους βράχους». Προσδιόρισε το είδος ως τον κροταλία του Βόρειου Ειρηνικού, ο οποίος τρέφεται με τρωκτικά και αναπτύσσεται σε περίπου 5 πόδια, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων των ερπετών. Οι κροταλίες του Βόρειου Ειρηνικού είναι γνωστό ότι γεννούν «μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου», με τα θηλυκά να έχουν έως και 21 νεαρά παιδιά, αναφέρει το Burke Museum στο Σιάτλ.

Όσο για το γιατί τόσοι πολλοί ενήλικες και «μωρά» βρίσκονταν σε ένα σημείο; «Συχνά, πολλά θηλυκά συγκεντρώνονται σε ένα μόνο κρησφύγετο για να γεννήσουν», ανέφερε εκπρόσωπος του μουσείου.

Η ανάρτηση του Άλαν Γουλφ στο Facebook με τα φίδια που συνέλεξε από το σπίτι έχει λάβει εκατοντάδες αντιδράσεις και σχόλια, συμπεριλαμβανομένων μερικών από ανθρώπους που αναρωτήθηκαν αν το σπίτι χτίστηκε πάνω από ένα υπάρχον κρησφύγετο. Άλλοι ρώτησαν πώς μπορούν να συλλεχθούν τόσα πολλά φίδια χωρίς να δαγκωθεί κάποιος. «Ποιος σύρθηκε κάτω από το σπίτι για να τα μαζέψει;»

«Ποιος σύρθηκε κάτω από το σπίτι για να τα μαζέψει;» έγραψε ο Τομ Προυνιέ στη σελίδα του Rattlesnake Research and Conservation Initiative στο Facebook.

«Μμμ, πού βρίσκεται αυτό το σπίτι; Ελπίζω ότι δεν είμαστε γείτονες!» η Janelle Hassett Petersen δημοσίευσε. «Θα έφευγα μέχρι να πεις… κύμινο τόσο γρήγορα!» σχολίασε η Linda Levar.

I got a call from somebody that said they had snakes under their house, 3 hours and 45 minutes later This is what I came out with, what would you do.

Posted by Sonoma County Reptile Rescue on Saturday, October 2, 2021