Φέτος το καλοκαίρι το θέατρο Badminton ανοίγει τον «Κύκλο Αρχαίου Δράματος», παρουσιάζοντας στην κεντρική σκηνή του την Ηλέκτρα του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του σκηνοθέτη Σπύρου Ευαγγελάτου .

Η Ηλέκτρα θα κάνει την πρεμιέρα της στις 12 Ιουνίου και θα παρουσιαστεί ως τις 26 Σεπτεμβρίου σε μια μεγάλη, διεθνών προδιαγραφών παραγωγή, που φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή το καλύτερο πρόσωπο του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου όχι μόνο με το εγχώριο κοινό, αλλά και με τους ξένους επισκέπτες της Αθήνας.

Το έργο παρουσιάζεται στα ελληνικά με συνοδεία υπέρτιτλων σε ξένες γλώσσες, δίνοντας την ευκαιρία σε θεατρόφιλους απ’ όλον τον κόσμο να το παρακολουθήσουν.

Το ρόλο της Ηλέκτρας ερμηνεύει η κάτοχος του βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» Μαρίνα Ασλάνογλου. Δίπλα της δύο κορυφαίες μορφές του ελληνικού θεάτρου, η Ρένη Πιττακή και ο Γιάννης Βόγλης.

Η Κλυταιμνήστρα και ο Αίγισθος, εραστές, αφού δολοφόνησαν τον Αγαμέμνονα προσπάθησαν να εξουδετερώσουν τα δύο παιδιά του. Τον Ορέστη, που ζει εξόριστος και περιπλανάται ανέστιος, τον έχουν επικηρύξει τάζοντας αμοιβή σε όποιον τον δολοφονήσει. Την Ηλέκτρα, για να την ταπεινώσουν και να την αποκλείσουν από τα βασιλικά δικαιώματα, την παντρεύουν μ΄ έναν ξωμάχο ταπεινό γεωργό, ο οποίος όμως σέβεται την παρθενία της…