Πολύ προτού η Βίνους και η Σερίνα Γουΐλιαμς πιάσουν στα χέρια τους μια ρακέτα και μπουν στο μονοπάτι για να φτάσουν στην κορυφή του γυναικείου τένις και ν’ ανοίξουν νέους ορίζοντες για τις νεαρές μαύρες αθλήτριες, ο πατέρας τους είχε προετοιμάσει το μέλλον τους. Η δική του ιστορία βρίσκεται στο επίκεντρο της ταινίας King Richard που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή (19/11) στις Η.Π.Α.

Το φιλμ υποστηρίχθηκε και από τις δύο αδερφές και πέραν του Γουΐλ Σμιθ στον πρωταγωνιστικό ρόλο ποντάρει σ’ ένα καταπληκτικό τραγούδι από την Μπιγιόνσε. Η πορεία, όμως, της Βίνους και της Σερίνα Γουΐλιαμς ως την κορυφή είναι συναρπαστική. Πώς από το Κόμπτον, μια συνοικία στο βίαιο νοτιοανατολικό Λος Άντζελες, γνωστό για τις συμμορίες και τη «γέννηση» του gangsta rap, έφτασαν σε δυσθεώρητα ύψη, με την Σερίνα Γουΐλιαμς, πλέον, να θεωρείται η κορυφαία τενίστρια όλων των εποχών.

Το σενάριο ταξιδεύει τον θεατή παράλληλα με την εκπλήρωση των ονείρων του Ρίτσαρντ Γουΐλιαμς. Η επιμονή του για να πετύχουν τα κορίτσια του παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά του Λος Άντζελες, τον έκανε κάτι παραπάνω από έναν πατέρα: ήταν ο προπονητής τους κι εκείνος που πάλεψε για την καριέρα τους.

«Ο Ρίτσαρντ είχε το όραμά του και πραγματικά έκατσε κι έγραψε ένα μανιφέστο 75-80 σελίδων για το πως η Σερίνα και η Βίνους θα γίνονταν οι κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο», λέει ο ηθοποιός Τόνι Γκόλντγουϊν, που υποδύεται τον Πολ Κόεν, τον πρώτο επαγγελματία προπονητή τους. Μέλη της οικογένειας βοήθησαν στη συγγραφή του σεναρίου, αλλά όχι κι ο Ρίτσαρντ Γουΐλιαμς, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Η Βίνους και η Σερίνα Γουΐλιαμς, δε, ανέλαβαν να μιλήσουν στις ηθοποιούς Σανίγια Σίντνεϊ και Ντέμι Σίνγκλετον που τις υποδύονται, αντίστοιχα. «Είναι απίθανες, πολύ καλές. Έχουν μεγάλη καρδιά. Μας έδωσαν εξαιρετικές συμβουλές για το πως ήταν όταν μεγάλωναν και πως ένιωθαν όταν ήταν παιδιά καθώς επίσης πως πάντα πρέπει να είσαι ενωμένος με την οικογένειά σου»