Η έκθεση «painted journey» του Αυστραλού Mathew Halpin στο Grecotel Pallas Athena Boutique Hotel είναι μια συλλογή που εμπεριέχει ενδεικτικά έργα του από διαφορετικές περιόδους των τελευταίων επτά ετών. Χαρακτηριστικά, οι μοναδικές του κούκλες Ματριόσκες είναι ενδεικτικές της δουλειάς του στην Εσθονία και χωρίς να αποδίδονται με τον παραδοσιακό τρόπο, συνιστούν μια σύγχρονη ματιά και προσέγγιση της Ρωσίας, των τεχνών και του πολιτισμού της.

Τα Ελληνικά του θεματικά έργα απεικονίζουν άλλοτε την Ελλάδα της κρίσης με εύστοχα στοιχεία που παραπέμπουν στους κλυδωνισμούς της εποχής και στο διεθνή πολιτικό ιστό που υφαίνεται πέριξ της Ελλάδας και άλλοτε ευτράπελες πλευρές της Ελληνικής ανθρώπινης φύσης, κουλτούρας και καθημερινότητας. Τρία από τα μεγάλα του έργα είναι κομμάτι της σειράς “αντίστροφα”, όπου αποτυπώνεται η σκληρή αλήθεια της πραγματικότητας, αυτή της παρακμής και εγκατάλειψης αξιοθαύμαστων αρχιτεκτονικά κτιρίων στο Ηράκλειο, και παράλληλα σε αντίστροφο προβολικά επίπεδο, το πως θα μπορούσαν τα ίδια κτίρια να δείχνουν αναδεικνύοντας την ξεχασμένη ομορφιά και αλλοτινή αίγλη τους. Το δυαδικό ζεύγος πραγματικό-υπερβατικό, ζωή-όραμα, παρόν-μέλλον, παρακμή-δόξα κτλ. σαν άλλος χρησμός, δίνει το στίγμα των καιρών, αρκεί απλά ο θεατής να μπει μέσα στον πίνακα και όχι να τον δει από τη μία πλευρά του μόνο. Άλλη ενότητα αποτελούν τα λεγόμενα “story” έργα του, πίνακες με ένα απλό μήνυμα κάθε φορά διατυπωμένο με κωμικό τρόπο, χιουμοριστικές νότες και τίτλο εξίσου χαριτωμένο και παιχνιδιάρικο, αλλά που απηχούν πιο σοβαρά λανθάνοντα θέματα που εύστοχα προβάλλονται στο χώρο του υπερβατικού για να προβληματίσουν τον θεατή.

Η έκθεση του Mathew Halpin είναι ένα δημιουργικό ζωγραφικό ταξίδι που οι θεατές θα βιώσουν περιδιαβαίνοντας τα έργα του, έργα που η ποικίλη θεματική τους παλέτα θα προβληματίσει ευχάριστα το νου, ενώ η χρωματική τους παλέτα και η γενικότερη αίσθηση ομορφιάς θα εντυπωσιάσει με τον πλούτο τους και τις έντονες μεταλλαγές των τόνων. Σίγουρα ως τελική αποτίμηση, το χιούμορ που αποπνέουν και κυριαρχεί στους πίνακες, θα τους χαρίσει άπλετα χαμόγελα!

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 18/1 έως 13/3/2015 και ώρες: 08.00 -22.00 καθημερινά, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η έκθεση θα γίνει Grecotel Pallas Athena Boutique Hotel ,Αθηνάς 65 & Λυκούργου 1, Πλατεία Κοτζιά, 1ος όροφος.