Μια έξοδος για φαγητό αποτελεί πάντα καλή αφορμή για να βρεθείτε με τους φίλους και να τα πείτε από κοντά. Στα βόρεια θα βρείτε τέσσερα μεζεδοπωλεία με ωραία ατμόσφαιρα, όμορφους και περιποιημένους εξωτερικούς χώρους και φυσικά νόστιμους μεζέδες για να περάσετε ευχάριστα ακόμη ένα βράδυ ή μεσημέρι στην πόλη.

Παλιό Ταχυδρομείο

Ένα όμορφο νεοκλασικό του Χαλανδρίου (Σοφοκλή Βενιζέλου 9) που στέγαζε κάποτε το ταχυδρομείο της περιοχής μετατράπηκε με πολύ μεράκι σε μεζεδοπωλείο-τσιπουράδικο-ουζερί που έχει κατακτήσει τις καρδιές των Χαλανδριωτών και όχι μόνο. Στο Παλιό Ταχυδρομείο μπορείς να απολαύσεις το κρασάκι, το ρακόμελο ή το τσίπουρο σου συνοδεία άφθονων καλοφτιαγμένων μεζέδων. Οι επιλογές είναι κυρίως για κρεατοφάγους, χωρίς να λείπουν όμως τα υπέροχα αλίπαστα και κάποια πιάτα ψαρικών.

Γάκιας Καφενείον Μεζετζίδικον

Καφενείο και Μεζετζίδικο, όπως δηλώνει και από την ονομασία του, ο Γάκιας στη Νέα Ερυθραία (Ευαγγελιστρίας & Κρήνης 8) μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από σκηνικό, παλιάς, καλής ελληνικής ταινίας. Τυροπιτάρι από την Αμοργό, κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα βότανα, φάβα Σαντορίνης, στις αγαπημένες επιλογές του κοινού. Στα μεγάλα ατού του η μεγάλη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα και η value for money φιλοσοφία.

Το Αυθαίρετο

Από τα καλά κρυμμένα μυστικά του Αμαρουσίου, σε ένα αδιέξοδο της περιοχής, το Αυθαίρετο (Πευκών 10) είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που από την πρώτη φορά που θα το επισκεφτεί κανείς γίνονται στέκια. Τόσο για τον εξαιρετικό εξωτερικό του χώρο με την αυλή με το χαλικάκι και τα τραπέζια «πνιγμένα» από το πράσινο -θυμίζει έντονα εκδρομή στην εξοχή το όλο σκηνικό- όσο και για τους γευστικούς και πλούσιους μεζέδες του με πρωταγωνιστή όλων τα περίφημα γαρδουμπάκια του.

Ονειρία

Παρόλο που βρίσκεται στο κέντρο του Χαλανδρίου (Κολοκοτρώνη 8), σας μεταφέρει πίσω στο χρόνο με τη νοσταλγική ατμόσφαιρα που το διακρίνει. Στεγασμένο σε ένα παλιό δίπατο σπίτι, διαθέτει μια όμορφη σάλα διακοσμημένη με αντίκες, καθώς και μια υπέροχη αυλή. Το τραπέζι γεμίζει με κλασικούς, ελληνικούς μεζέδες με μοντέρνες πινελιές, παρασκευασμένους με μεράκι και αγνά προϊόντα.