To γαλλικό αστυνομικό θρίλερ μυστηρίου, Lupin επέστρεψε για το 2ο μέρος του με 5 ολοκαίνουργια επεισόδια τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα στο Netflix.

Το 2ο μέρος της σειράς αποτελεί συνέχεια της υπόθεσης του 1ο μέρους κατά το οποίο ο Assane Diop (Omary Sy) προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητα του πατέρα του και να εκδικηθεί τον θάνατο του.

Το 2ο ξεκινά κατευθείαν από εκεί που μας άφησε, με την απαγωγή του γιου του Assane και έτσι σίγα σίγα βλέπουμε τις συνέπειες που έχει η ζωή ενός κλέφτη, στα κοντινά του πρόσωπα. Ο Assane προκειμένου να προστατέψει οικογένεια αλλά και φίλους, θα πρέπει για ακόμη μία φορά να χρησιμοποιήσει τις ικανότητες του στις απάτες και να έρθει αντιμέτωπος με αδίστακτους ανθρώπους που θέλουν να τον βλάψουν. Η σειρά συνεχίζει να μας προσφέρει μεγάλες ανατροπές αν και κάποια πράγματα θεωρώ πως ήταν προβλέψιμα.

Κάτι που σίγουρα βελτιώνει η σειρά σε σχέση με το 1ο μέρος, είναι η ανάπτυξη χαρακτήρων και σίγουρα η αφήγηση της ιστορίας είναι κάτι που παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτή την σειρά. Τα flashbacks του 2ο μέρους μας επιτρέπουν να γνωρίσουμε καλύτερα τις σχέσεις που είχε ο Assane με οικογενειακά, φιλικά αλλά και εχθρικά πρόσωπα, με την ιστορία να έχει μεγαλύτερη συνοχή και συνδέει με έναν πολύ έξυπνο τρόπο γεγονότα αλλά και μέρη του παρελθόντος του Assane με τις τωρινές καταστάσεις που βιώνει.

Στο 2ο μέρος βέβαια συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο το πρόσωπο του Hubert Pellegrini, τον οποίο προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεσκεπάσει ο Assane προκειμένου να πληρώσει για τα εγκλήματα που έχει κάνει. Ο Hervé Pierre δίνει για ακόμη μία φορά μία εξαιρετική ερμηνεία στον ρόλο του κακού, με τους δευτερεύοντες χαρακτήρες που τον πλαισιώνουν να έχουν μεγαλύτερο ρόλο σε αυτή την σεζόν.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

To 2o μέρος του Λουπέν μπορεί να μην έχει την φρεσκάδα που είχε το 1ο μέρος με τις διάφορες ληστείες, αλλά σίγουρα έχει μεγαλύτερη συνοχή όσον αφορά την ιστορία του. Η ερμηνεία του Omary Sy ήταν για μία ακόμη φορά εξαιρετική και σίγουρα καταφέρνει να μας πείσει πως υπάρχουν πολλές περισσότερες πτυχές στον χαρακτήρα του, Assane, από το προφανές. Το 2ο μέρος σίγουρα αποτελεί το κλείσιμο ορισμένων ιστοριών αλλά σίγουρα με την ανανέωση της σειράς για 3ο μέρος, περιμένουμε να δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον Assane.