Η συνδρομητική πλατφόρμα του HBO (HBO Max) έκανε το θαύμα της και μας έφερε για ακόμα μια φορά κάτι το ξεχωριστό και υπέροχο.

Το Raised by Wolves δημιουργήθηκε από τον Aaron Guzikowski και σκηνοθετήθηκε από τον Ridley Scott, επομένως μόνο από αυτό οι προσδοκίες είναι ψηλά και για καλή μας τύχη μετά από 3 επεισόδια μπορούμε να πούμε πως δεν πέσαμε έξω.

Το Raised by Wolves όπως μας ενημερώνει το Lordoftheseries.gr μας μεταφέρει στο μέλλον όπου ένας πόλεμος ανάμεσα σε θρησκευόμενους και άθεους καταστρέφει την γη.

Οι Mythraics  είναι μια θρησκευτική φατρία που μετά την καταστροφή της γης στέλνουν ανθρώπους μακριά με ένα διαστημόπλοιο για να χτίσουν αποικία σε έναν νέο πλανήτη.

Από την άλλη οι άθεοι στέλνουν δύο ανδροειδή και αρκετά έμβρυα σε άλλον πλανήτη απλά με μικρότερο και γρηγορότερο σκάφος.

Τα ανδροειδή Mother (Amanda Collin) και Father (Abubakar Salim) όπως αποκαλούνται έχουν μόνο έναν σκοπό. Να προστατέψουν τα παιδιά και να χτίσουν μια αποικία στην οποία θα μπορούν να ζήσουν. Υπάρχει μόνο ένας κανόνας δεν επιτρέπεται καμία θρησκεία για την αποφυγή νέων πολέμων στο μέλλον. Βέβαια δεν θα μπορούσαν να είναι όλα τόσο ήρεμα με τις δυνάμεις των Mythraics να καταφθάνουν μερικά χρόνια μετά. Τραγικά πράγματα συμβαίνουν και τότε καταλαβαίνεις το μεγαλείο πίσω από την σειρά.

Η σειρά ενώ βασίζεται τόσο πολύ στην διαμάχη μιας θεματολογίας που θα μπορούσε να θίξει μια συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων καταφέρνει να το περάσει πολύ ουδέτερα και ωραία παρουσιάζοντας εξίσου και τις δύο πλευρές.

Στα πρώτα τρία επεισόδια καταλαβαίνεις πως κανείς δεν είναι άγιος και κανείς δεν είναι αλάνθαστος όπως σε κάθε πόλεμο έτσι και εδώ δεν φταίει μόνο η μία πλευρά.

Έχουμε και αρκετά Flashbacks που μας παρουσιάζουν την καταστροφή της γης. Βέβαια περιμένουμε να μάθουμε παραπάνω στα υπόλοιπα επεισόδια. Σε αυτές τις σκηνές τα σκηνικά και τα οπτικά εφέ περνούν σε άλλη διάσταση.

Γενικότερα το Raised by Wolves απαρτίζεται από μια καλή ιστορία με ενδιαφέρον ηθικά διλήμματα, άριστη σκηνοθεσία και οπτικά εφέ αλλά και υπέρ ταλαντούχους ηθοποιούς. Η Amanda Collin κάνει υπέροχη δουλειά ως Mother. Η κινησιολογία της, η εκφράσεις της και η ζωώδης συμπεριφορά του χαρακτήρα της προσφέρουν μια ανατριχιαστική ερμηνεία την οποία εκτελεί άριστα.

Φυσικά από μόνη της είναι εξαιρετική αλλά η σειρά έχει και άλλες δυνατές προσθήκες. Bλέπουμε τον Travis Fimmel, τον γνωστό Ragnar από Vikings, όπου υποδύεται τον Marcus έναν πολεμιστή των Mythraics με πολλά προσωπικά μυστικά.

Το Raised By Wolves είναι ένα οπτικό επίτευγμα. Ένα σκηνοθετικά άρτιο project για το HBO Max που κλείνει το μάτι στο Netflix με στόχο την ποιότητα και όχι την ποσότητα. Οι ερμηνείες του Cast είναι ανατριχιαστικά καλές και δένουν υπέροχα με την δυστοπική ιστορία της σειράς.

Το Raised by Wolves καταφέρνει να παντρέψει το Sci Fi με το δράμα με έναν πολύ ντελικάτο τρόπο. Και ενώ το Sci Fi είναι μια δύσκολη κατηγορία το Raised by Wolves φαίνεται πως θα ανεβάσει τον πήχη πολύ για αυτήν την κατηγορία.

Δείτε το τρέιλερ