Έχοντας δείξει τι ακριβώς μπορεί να κάνει στο υπερβίαιο «The Raid: Redemption» («Επιχείρηση: Χάος»), την ινδονησιακή έκπληξη στο σινεμά δράσης του 2011 που άφησε άφωνο το Φεστιβάλ του Τορόντο, ο Γκάρεθ Έβανς ξαναχτυπά.

Και μας δείχνει ήδη από το ακατάλληλο για ανηλίκους τρέιλερ τι πρέπει να περιμένουμε από τη νέα του δουλειά, το «Gangs of London».

Ο πολυβραβευμένος Έβανς έχει μετατρέψει την κινηματογραφική βία σε χορογραφημένη οπτική ποίηση. Και αυτό το χαρακτηριστικό της δουλειάς του εκτίμησε μάλλον το Sky, λέγοντας «ναι» σε μια τηλεοπτική σειρά που θα μας βάλει στα άδυτα του εγκληματικού συνδικάτου του Λονδίνου.

Στην ισχυρότερη φατρία μάλιστα, η οποία μετά τον φόνο του ιδρυτή της βλέπει τον γιο του να ανέρχεται γοργά τα σκαλιά της ιεραρχίας. Ο Έβανς μας πάει ένα ανίερο ταξίδι στο βρετανικό περιθώριο, εκεί όπου οι διεθνείς σπείρες πολεμούν για τον υπόγειο έλεγχό της.

Για 20 ολόκληρα χρόνια, ο Finn Wallace (Colm Meaney) ήταν ο αδιαφιλονίκητος «νονός» του Λονδίνου, τώρα όμως είναι νεκρός. Θα τον διαδεχτεί ο παρορμητικός γιος του, Sean Wallace (Joe Cole), στο τιμόνι της σκοτεινής του αυτοκρατορίας, αναζητώντας τους δολοφόνους του.

Δέκα επεισόδια θα βγουν ως τα τέλη της χρονιάς, σε κοινή παραγωγή Sky και HBO, ως ένα φονικό και φρενιασμένο παιχνίδι εκδίκησης. Όπως βλέπουμε στο πολλά υποσχόμενο τρέιλερ δηλαδή…