Ήταν η πρώτη εμφατική νίκη του Netflix έναντι του Χόλιγουντ, νικώντας το στο προνομιακό του πεδίο: τα Όσκαρ.

Για το φοβερό και τρομερό «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν ο λόγος, το αριστούργημα του 2018 που έφυγε με το Χρυσό Λιοντάρι από τη Βενετία και με τρία χρυσά αγαλματίδια από τα Όσκαρ, μεταξύ αυτών Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και Σκηνοθεσίας.

Ο μεξικάνικος θρίαμβος του Κουαρόν δεν χρειάζεται πιθανότατα συστάσεις. Μόνο που τώρα ένα νέο ντοκιμαντέρ, παραγωγής ξανά του Netflix, έρχεται να μας δώσει εικόνα από τα παρασκήνια.

«Ο δρόμος προς το Ρόμα» λέγεται και εγκαινιάζεται στην πλατφόρμα στις 11 Φεβρουαρίου, εισάγοντάς μας στα μυστικά του making-of.

Σε 1 ώρα και 12 λεπτά, ο σκηνοθέτης μιλά για τις παιδικές του αναμνήσεις στη μεξικάνικη γειτονιά, τις λεπτομέρειες της εποχής, αλλά και τις δημιουργικές επιλογές που διαμόρφωσαν το οσκαρικό έπος, τον πρώτο θρίαμβο του Μεξικού στα Όσκαρ.

Μέσα σε όλα, το «Ρόμα» έγινε και η πρώτη ταινία παραγωγής Netflix που βγήκε σε Blu-Ray και DVD, χάρι στη special edition έκδοση της Criterion Collection.

Όπως θυμόμαστε, το «Ρόμα» ήταν και η πρώτη ταινία του Netflix που βγήκε ποτέ στις αίθουσες, μία μόλις μέρα πριν την πρεμιέρα της στην πλατφόρμα.

Όποιος λαχταρά να δει κι άλλες αναμνήσεις του Κουαρόν από τη γειτονιά του στην Πόλη του Μεξικού στα 70s, τη Ρόμα, το ντοκιμαντέρ είναι αναμφίβολα ο καλύτερος τρόπος…