Ο Κιτ Χάρινγκτον απάντησε στην είδηση ότι θα είναι ο μόνος ηθοποιός που εκπροσωπεί τη σειρά «Game of Thrones» στα βραβεία Χρυσές Σφαίρες του 2020. Για τον ρόλο του Τζον Σνόου στον όγδοο και τελευταίο κύκλο της επικής σειράς φαντασίας είναι υποψήφιος στην κατηγορία Καλύτερος Ηθοποιός, μαζί με τους Μπράιαν Κοξ του «Succession» και Ράμι Μάλεκ του «Mr. Robot».

Είναι η πρώτη φορά που ο Κιτ Χάρινγκτον είναι υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα και είναι η μοναδική υποψηφιότητα για το «Game of Thrones» το 2020, αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο Χάρινγκτον δήλωσε στο The Hollywood Reporter ότι ήταν στο σπίτι του, όταν έμαθε τα νέα και ότι «δεν περίμενε να είναι υποψήφιος».

«Νόμιζα ότι η σειρά θα μπορούσε να είναι, αλλά ήμουν απλά στο σπίτι, έμαθα την είδηση και στη συνέχεια μου τηλεφώνησε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων» είπε. «Ήταν πολύ απροσδόκητο και υπέροχο» τόνισε.

«Προφανώς το αγαπώ βαθιά» πρόσθεσε. «Αγάπησα κάθε στιγμή της σειράς. Αγάπησα τον χαρακτήρα, είναι ένα παράξενο συναίσθημα, αλλά αισθάνομαι χαρούμενος γι’ αυτόν (Τζον Σνόου), τον χαρακτήρα, αν αυτό βγάζει νόημα» ανέφερε.

Ωστόσο, ο Χάρινγκτον παραδέχθηκε ότι «λυπήθηκε» που δεν θα είναι μαζί του πρώην συμπρωταγωνιστές του, όπως η Εμίλια Κλαρκ και ο Πίτερ Ντίκλατζ ή οι δημιουργοί του «Game of Thrones», Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις.

«Προφανώς θα ήθελα να είναι όλοι υποψήφιοι και αισθάνομαι ότι θα έπρεπε, καθώς όποιος αγαπά τη σειρά του και αγαπά το καστ και τους συντελεστές έτσι θα ένιωθε και αυτό θα ήθελε» είπε. «Είμαι ευτυχισμένος για την υποψηφιότητά μου… Θα εκπροσωπήσω τη σειρά μόνος μου. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ» διαβεβαίωσε.

Ο Κιτ Χάρινγκτον είναι ένας από τους Βρετανούς αστέρες που είναι υποψήφιοι για Χρυσές Σφαίρες. Η τηλεοπτική σειρά «The Crown» είναι υποψήφια στην Κατηγορία Καλύτερη Δραματική Σειρά και οι πρωταγωνιστές της, Ολίβια Κόλμαν, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και Τομπάιας Μένζις διεκδικούν επίσης βραβεία.

Υποψήφιοιείναι επίσης οι πρωταγωνιστές της σειράς Fleabag, Φίμπι Γουόλερ Μπριτζ και Άντριου Σκοτ. Η σειρά είναι υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερη Τηλεοπτική Κωμική Σειρά ή Μιούζικαλ.