Η νυχτερινή ζωή της Αθήνας έχει ξεκινήσει να δείχνει τα πρώτα σημάδια ζωής για τη φετινή χειμερινή σεζόν. Οι πληροφορίες του outnow.gr είναι πως τα μπουζούκια, τα clubs και τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης άρχισαν να προετοιμάζουν τις πίστες τους για τα νέα σχήματα που πρόκειται να προικίσουν την πρωτεύουσα. Με παλιούς «κλασικούς» καλλιτέχνες να ενώνουν φωνές με φρέσκους και ανερχόμενους ερμηνευτές, με βαριές λαϊκές φωνές να μπλέκονται με ροκ γρέζι και ραπ flows, τα αθηναϊκά νυχτερινά κέντρα ανοίγουν τις πόρτες του και «οπλίζουν» τα μικρόφωνά τους για μια αλησμόνητη μουσική χρονιά. It’s show time.

Στο Γκάζι

Στο Γκάζι, τον «γνωστό ύποπτο» όταν πρόκειται για μπουζούκια και clubs, τα πράγματα φαίνεται να θερμαίνονται εξαιρετικά γρήγορα. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι Melisses συνεργάζονται με την Τάμτα για να ενώσουν ροκ και σύγχρονο Ελληνικό τραγούδι με μπόλικο χορό και διάχυτα pop vibes. Φέτος, η πίστα του Box Athens έχει αναλάβει να στεγάσει τον δυνατό αυτό συνδυασμό, ο οποίος κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο.

Συνεχίζοντας με μαγαζιά στο Γκάζι, ο ανανεωμένος Διονύσιος Σχοινάς έρχεται στην πίστα του Ακάνθους Live Stage, έτοιμος να προσφέρει παλιές και διασκευασμένες επιτυχίες του στο μπουζουκόφιλο κοινό της πόλης. Κοντά, στο κουκλίστικο και ιδιόρρυθμο Hotel Ερμού, η «βασίλισσα» Άννα Βίσση ξαναγυρνάει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, έχοντας προετοιμάσει ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα άνευ προηγουμένου.

Αναφορικά με το glamorous Estate Nightclub, το σχήμα Σάκης Ρουβάς-Έλενα Παπαρίζου-Στέλιος Ρόκκος πρόκειται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον κοινού και κριτικών, καθώς υπόσχεται τον πολυμερισμό ροκ, pop και σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού.

Μένοντας στο Γκάζι, το νυχτερινό μαγαζί Έναστρον θα φιλοξενήσει την «λαίδη του Ελληνικού άσματος» Καίτη Γαρμπή, η οποία θα χαρίσει απλόχερα τις κορώνες τις μαζί με τον Γιώργο Σαμπάνη. Μαζί τους θα ερμηνεύσει και η Δήμητρα Παπαδέα, νερώνοντας με λίγη pop το συμπυκνωμένο απόσταγμα λαϊκού τραγουδιού.

Στον Βοτανικό, οι θρύλοι Νότης Σφακιανάκης και Σταμάτης Γονίδης ετοιμάζουν την εκρηκτική τους πρεμιέρα στα μέσα φθινοπώρου, υποσχόμενοι μια σειρά εμφανίσεων που θα έχουν «κάτι από τα παλιά». Τέλος, κλείνοντας με τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης στο Γκάζι, το Tokyo Club Theater της Ιεράς Οδούς θα στεγάσει την αγγελική φωνή της Λένας Ζευγαρά, η οποία έχει ήδη αποσπάσει μόνο θετικές κριτικές.

Στην Παραλιακή

Με θέα τον Σαρωνικό Κόλπο, τα κέντρα της Παραλιακής δημιουργούσαν κάθε χρόνο μια πιο ανάλαφρη και γιορτινή ατμόσφαιρα στις σκηνές τους. Είναι γεγονός πως αυτή η χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση! «Βαρύ λαϊκό» θα ακούσουν φέτος όσοι επισκεφτούν το Romeo Club της Παραλιακής, καθώς ο Θοδωρής Φέρρης ενώνει δυνάμεις με τον Γιώργο Λιβάνη για παραστάσεις που «στάζουν» νοσταλγία και αμόλυντο urban πνεύμα.

Στο Fantasia, από την άλλη, το τρίδυμο Stan-Ήβη Αδάμου-Κωνσταντίνος Αργυρός σκοπεύει να προσφέρει κάτι για όλους, παντρεύοντας λαϊκό με στοιχεία ραπ και pop για ένα άκρως μοναδικό αποτέλεσμα. Τέλος, στην πίστα του Frangelico, ο Νίκος Μακρόπουλος θα μοιραστεί τη σκηνή με τον Χρήστο Μενιδιάτη, συμπληρώνοντας έτσι ακόμα ένα σχήμα βαθιά βυθισμένο στις αγνές ρεμπέτικες μελωδίες των παλιών μπουζουκιών.

Στην υπόλοιπη Αθήνα

Στη μουσική σκηνή του Anodos, ο «αιώνιος έφηβος» Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα ερμηνεύσει πλάι στην ανερχόμενη Βιολέτα Ίκαρη, σε μια σειρά εμφανίσεων με τίτλο «Βράδυ Σαββάτου». Στο Μαρούσι, στο μαγαζί Αυτοκίνηση 4711, η Άντζελα Δημητρίου φεύγει τελευταία στιγμή από το πλευρό του Γιώργου Τσαλίκη, αφήνοντάς τον να ερμηνεύσει στο πλάι του Γιώργου Λεμπέση.

Στο Εμπατή North Stage θα συναντήσετε κάτι αρκετά διαφορετικό: ο Λευτέρης Πανταζής, ο Πάνος Καλίδης, ο Θάνος Πετρέλης και ο TUS ενώνουν φωνές, διαφορετικά μουσικά είδη αλλά και διαφορετικές εποχές υπό μία κοινή σκέπη και σε μία κοινή πίστα, θέτοντας τον πήχη του πειραματισμού επί σκηνής ακόμα πιο ψηλά.

Τέλος, στο Fever της Συγγρού θα «ανεβάσετε πυρετό» με τον Γιώργο Μαζωνάκη και τον Πάνο Κιάμο, δύο «μεγαθήρια» της Ελληικής glamour σκηνής που έχουν χαράξει ανεξίτηλη πορεία στην ιστορία των live σκηνών.

Εν κατακλείδι, η νυχτερινή ζωή στην Αθήνα έχει αποκτήσει νέα πνοή, με τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης να ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες τους για ακόμα μια μουσικά σημαντική χρονιά.