Μία προβολή σε θερινό σινεμά είναι αρκετή για να σας φτιάξει την διάθεση. Πόσο μάλλον όταν οι ανοιχτές αίθουσές τους είναι «πνιγμένες» στο πράσινο και η βραδινή δροσιά δρα άκρως ανακουφιστικά απέναντι στη ζέστη της ημέρας.

Στους θερινούς κινηματογράφους των βορείων προαστίων θα παρακολουθήσετε τόσο ταινίες Α’ προβολής, όσο και «διαμαντάκια» του κλασικού κινηματογράφου. Ακολουθούν πέντε από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για να πάρετε μια ιδέα του τι θα αντικρίσετε σε περίπτωση που αποφασίσετε να τους επισκεφτείτε.

Να είστε σίγουροι, πάντως, ότι πρόκειται για μικρές οάσεις στην καρδιά της κάθε περιοχής, όπου κυριαρχούν τα αρώματα του γιασεμιού και του νυχτολούλουδου.

Cine Φιλοθέη

Από τα αγαπημένα θερινά σινεμά του κοινού των βορείων προαστίων το Cine Φιλοθέη βρίσκεται στην Πλατεία Δροσοπούλου στη Φιλοθέη. Αναπαυτικές καρέκλες του σκηνοθέτη, παγωμένη μπύρα και απολαυστικό hot dog στα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει στις επιλογές των κατοίκων της περιοχής, και όχι μόνο. Για τους πιο απαιτητικούς σερβίρει και cocktails.

Cine Μαργαρίτα

Ήσυχο και αρκετά ατμοσφαιρικό το Cine Μαργαρίτα στο Χαλάνδρι (Δουκίσσης Πλακεντίας 87) αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν εν ηρεμία μια κινηματογραφική προβολή κάτω από τον έναστρο ουρανό. Εκτός από τα τραπεζάκια ανάμεσα στις καρέκλες, στα ατού του συγκαταλέγεται και το άνετο πάρκινγκ ακριβώς έξω από το σινεμά.

Μπομπονιέρα

Ήδη από το πεζοδρόμιο της Παπαδιαμάντη στην Κηφισιά (Παπαδιαμάντη 12) το άρωμα από το γιασεμί και το νυχτολούλουδο που φτάνει μέχρι έξω σε προδιαθέτει ότι κάπου εδώ κοντά υπάρχει ένα καλοκαιρινός κήπος. Και είναι αλήθεια.

Μόνο που δεν πρόκειται για αμιγώς κήπο, αλλά για τον θερινό κινηματογράφο Μπομπονιέρα, ο οποίος αποτελεί σταθερή αξία για τους κατοίκους της Κηφισιάς (και όχι μόνο), καθώς λειτουργεί από το 1918.

Γνωστός και ως «Η Αρχόντισσα της Κηφισιάς», αναγράφεται κάτω ακριβώς από το όνομά του στη μαρκίζα, διαθέτει έναν χώρο υποδοχής με τραπεζάκια και snack bar (εδώ θα βρείτε από τα καθιερωμένενα ποπ κορν, μέχρι πίτσα και νάτσος με λιωμένο τυρί), έναν ρομαντικό εξώστη (ιδανικό για ερωτευμένα ζευγάρια) και μια μεγάλη αυλή με κάποια τραπεζάκια όπου πραγματοποιούνται οι προβολές.

Μίμης Φωτόπουλος

Στην καταπράσινη πλατεία Σπύρου Λέκκα στο Μαρούσι (Αγ. Κωνσταντίνου 42, δίπλα το εμπορικό κέντρο Αίθριο), το Cine Μίμης Φωτόπουλος είναι ένα δημοτικός κινηματογράφος που προβάλει τόσο ταινίες α’ προβολής, όσο και παλαιότερες.

Από τις πιο προσιτές επιλογές λειτουργεί έως και τέλη Σεπτεμβρίου (καιρού επιτρέποντος πάντα) προσφέροντας ρομαντικές βραδιές με προβολές κάτω από τον έναστρο ουρανό. Στο χώρο λειτουργεί snack bar με τραπεζάκια.

Cine Ψυχικό Classique

Από τα πιο πολύχρωμα, λουλουδιασμένα με εκπληκτικά αρώματα θερινά σινεμά στην πόλη. Το Ψυχικό Classique στο Νέο Ψυχικό (Κηφισίας 290 & Παρίτση 2) βρίσκεται στο ύψος του Φάρου Ψυχικού και χωρίς καμία αμφιβολία είναι ένας από τους πιο όμορφους και προσεγμένους κινηματογράφους στην Αθήνα.

Διαθέτει ατομικά τραπεζάκια για όλα τα καθίσματα (ανά δύο θέσεις), αναπαυτικές καρέκλες με μαξιλάρια ή μικρούς καναπέδες, ένα προσεγμένο bar με πλούσιες προτάσεις καθώς και prive vip εξώστη. Οι ταινίες που επιλέγει είναι κυρίως πρώτης προβολής.