Αν δεν έχετε βρει ακόμη τρόπους να γεμίσετε το Σαββατοκύριακό σας με δραστηριότητες, σας προτείνουμε τέσσερις εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη, και μάλιστα δωρεάν.

Καρναβαλικές παρελάσεις, μουσικές συναυλίες, εκθέσεις με άρωμα γυναίκας και εργαστήρια για όλη την οικογένεια γεμίζουν την ατζέντα σας, χωρίς, ωστόσο να επιβαρύνουν το budget.

Απόκριες στην Πλάκα

Το μεσημέρι του Σάββατο 09/03 στις 13.00, έξω από το Μετρό Ακρόπολης, οι Μορφές Έκφρασης μας περιμένουν σε μία χαρούμενη και ξεσηκωτική αποκριάτικη παρέλαση, με γκάιντα, κλαρίνο, κιθάρες και νταούλια και φυσικά το πολύχρωμο γαϊτανάκι. Για να περπατήσετε, να χορέψετε και να τραγουδήσετε από το μετρό Ακρόπολης μέσα στα στενά της Πλάκας μέχρι την Πλατεία Μοναστηρακίου.

Έκθεση με άρωμα… γυναίκας

Μέχρι τις 29 Μαρτίου τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, με τη συμμετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος, της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και της ΕΡΤ διοργανώνουν την έκθεση «Εκ γυναικός… πηγάζει τα κρείττω – διαδρομές στις αρχειακές πηγές».

Η έκθεση απαρτίζεται από δεκαεννέα ψηφιακές συνθέσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε επτά θεματικές ενότητες σχετικά με τη γυναικεία παρουσία και δράση: Εκπαίδευση, Εργασία, Πολιτισμός, Κοινωνία (Οικογενειακός βίος -Χειραφέτηση – Στερεότυπα), Αντίσταση, Πολιτική, Διεθνή.

Συναυλία από την Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) ανοίγει δυναμικά την καλλιτεχνική της περίοδο για το 2019 με μια μοναδική συναυλία στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 στις 20.30, υπό τη διεύθυνση του μουσικού διευθυντή και ιδρυτή της Διονύση Γραμμένου.

Το πρόγραμμα της συναυλίας –έβδομης στους λίγους μήνες ζωής της ΕΛΣΟΝ– περιλαμβάνει έργα μουσικής δωματίου και για ορχήστρα εγχόρδων. Προσκεκλημένη σολίστ θα είναι η διάσημη βιολονίστα Χεϋγιούν Παρκ, η οποία θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα.

100 χρόνια Bauhaus: Τα Parties – Ρίγες, Πουά και Καρό

Με αφορμή τα εκατό χρόνια από την ίδρυση της Σχολής Μπαουχάους, το ΚΠΙΣΝ σας προσκαλεί να ανακαλύψετε τα Πάρτι των «Bauhauslers». Εργαστήρια για όλη την οικογένεια και για ενήλικες, πάρτι με DJ set, διαδρομή 100 βημάτων από το 1919 στο 2019 και άλλες εκπλήξεις συνθέτουν μια θεματική ημέρα στον Φάρο.

Ακολουθώντας τους ίδιους κανόνες μεταμφίεσης, όπως και στο «White Party» του 1926, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν κοστούμια 2/3 λευκά και 1/3 ριγέ, καρό ή με βούλες, με βασικό υλικό το χαρτί. Για παιδιά 6-12 ετών. Απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ.