Τέσσερις νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες σήμερα, κάποιες από τις οποίες αναμένονται από το κοινό με ανυπομονησία.

Μία αμερικάνικη περιπέτεια φαντασίας, μία ελληνική κωμική περιπέτεια, μία δραματική βιογραφία και ένα βέλγικο δράμα προσκαλούν το κοινό στους κινηματογράφους.

Φανταστικά Ζώα: Τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ

Αμερικάνικη περιπέτεια φαντασίας, 134’

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γέιτς

Πρωταγωνιστούν: Έντι Ρέντμεϊν, Κάθριν Γουάτερστον, Νταν Φόγκλερ, Άλισον Σούντολ, Έζρα Μίλερ, Τζουντ Λο, Τζόνι Ντεπ. Επίσης, παίζουν οι Τζο Κράβιτζ, Κάλουμ Τέρνερ, Κλαούντια Κιμ, Γουίλιαμ Νέιντιλαμ, Κέβιν Γκάθρι, Κάρμεν Εχόγκο και Πόπι Κόρμπι Τουέκ

Η δεύτερη από τις συνολικά πέντε ταινίες του Wizarding World™ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, είναι ομολογουμένως μία από τις πιο πολυαναμενόμενες υπερπαραγωγές της χρονιάς.

Ο σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ (Τζόνι Ντεπ) καταφέρνει να διαφύγει (στο τέλος της πρώτης ταινίας έχει συλληφθεί) και τηρεί την απειλή του, προσπαθώντας να αναθρέψει καθαρόαιμους μάγους που θα καταδυναστεύσουν όλα τα Άμαγα πλάσματα.

Ο νέος χαρακτήρας της ταινίας Άλμπους Ντάμπλντορ (Τζουντ Λο) προσπαθεί να ανατρέψει τα σχέδια του Γκρίντελβαλντ και καλεί τον πρώην μαθητή του Νιουτ Σκαμάντερ (Έντι Ρέντμεϊν) σε βοήθεια, ο οποίος αγνοεί τους πραγματικούς κινδύνους.

Οι μάσκες πέφτουν και η αγάπη και η αφοσίωση δοκιμάζονται (ακόμη και ανάμεσα στα μέλη της ίδιας οικογένειας ή τους πιο κοντινούς φίλους) σε έναν κόσμο μαγείας που διχάζεται όλο και περισσότερο.

Αιγαίο SOS

Ελληνική κωμωδία- περιπέτεια, 95’

Σκηνοθεσία: Πιέρρος Ανδρακάκος

Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αθερίδης, Πάνος Βλάχος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Nina Senicar, Νίκος Μίχας, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Σοφία Παυλίδου, Jerome Kaluta, Δήμητρα Κολλά, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Γιάννης Ζωγράφος, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Fu Yin

Το καλοκαίρι του 2018 ένας μεγάλος σεισμός φέρνει στην επιφάνεια μια βραχονησίδα σε διεθνή χωρικά ύδατα. Ελληνικές και τουρκικές φρεγάτες καταφτάνουν στο νησί και τα στρατεύματα των δύο χωρών το καταλαμβάνουν, με την κάθε διμοιρία να καταλαμβάνει το μισό περίπου από αυτό. Κατά την διάρκεια της διαμονής τους στο νησί αστεία αλλά και σοβαρά περιστατικά δεν αργούν να λάβουν χώρα και να πάρουν διαστάσεις… τσουνάμι.

Μαίρη Σέλλεϋ (Mary Shelley)

Δραματική- βιογραφική συμπαραγωγής ΗΠΑ, Ιρλανδίας & Μεγάλης Βρετανίας, 120’

Σκηνοθεσία: Χάιφα Αλ-Μανσούρ

Πρωταγωνιστούν: Ελ Φάνινγκ, Μέισι Γουίλιαμς, Ντάγκλας Μπουθ, Στίβεν Ντιλέιν, Μπελ Πάουλι, Τομ Στάριτζ

Η ιστορία της Μαίρης Σέλλεϋ συστήνει στο κοινό τη γυναίκα που βρίσκεται πίσω από τη συγγραφή του «Φράνκεσταϊν», ενός βιβλίου που στιγμάτισε την παγκόσμια λογοτεχνία. Η ταινία περιγράφει το ειδύλλιο που αναπτύχθηκε μεταξύ του ποιητή Πέρσι Σέλλεϋ και της 16χρονης Μαίρης Γουόλστονκραφτ Γκόντγουιν.

Ο μεγαλύτερος έρωτάς της πρωταγωνίστριας αποτέλεσε την έμπνευση για το πιο σκοτεινό της δημιούργημα, την εμβληματική γοτθική νουβέλα «Φράνκεσταϊν» (ένα έργο που δημιούργησε ένα νέο λογοτεχνικό είδος, αυτό της επιστημονικής φαντασίας) και μάλιστα σε μια εποχή που οι γυναίκες συγγραφείς δεν έχαιραν ιδιαίτερης αναγνώρισης.

Η Μαίρη Σέλλεϋ αν και είναι μια ταινία εποχής που τοποθετείται στο 1800, είναι γεμάτη σύγχρονα και διαχρονικά μηνύματα όπως η χειραφέτηση μιας νέας γυναίκας.

Oι Κληρονόμοι

Δραματική παραγουανής παραγωγής, 97’

Σκηνοθεσία: Μαρσέλο Μαρτινέσι

Πρωταγωνιστούν: Άνα Μπρουν, Μαργκαρίτα Ιρούν, Άνα Ιβάνοβα

Η επίσημη πρόταση της Παραγουάης για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2019, έχει αποσπάσει ήδη τέσσερις βραβεύσεις –μία στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας-Νύχτες Πρεμιέρας και τρεις ακόμη στο 68ο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Η ταινία αφορά σε δύο γυναίκες, την Τσέλα και την Τσικίτα, που προέρχονται από ευκατάστατες οικογένειες και συζούν για περισσότερα από 30 χρόνια. Η οικονομική τους κατάσταση, ωστόσο, δεν πηγαίνει και πολύ καλά αναγκάζοντάς τες στην πώληση οικογενειακών κειμηλίων που έχουν κληρονομήσει.

Η Τσικίτα κάποια στιγμή φυλακίζεται για απάτη λόγω χρεών και η Τσέλα αναγκάζεται, για να επιβιώσει, να γίνει η οδηγός μιας παρέας ηλικιωμένων και πλούσιων κυριών. Όλα αλλάζουν για την τελευταία, όταν γνωρίζει την Άντζι, μια αρκετά νεότερή της κοπέλα, που της κεντρίζει το ενδιαφέρον και αποφασίζει να την βοηθήσει να βγει από το καβούκι της, κάνοντας την προσωπική της επανάσταση.