Το Bolivar Beach Bar, στην υπέροχη Ακτή του Ήλιου στον Άλιμο, είναι το μαγαζί που περισσότερο από κάθε άλλο σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε εξωτικό νησί. Παράλληλα, κάθε χρόνο διοργανώνει τα καλύτερα parties με τους δημοφιλέστερους DJs της διεθνούς σκηνής. Το Bolivar έχει βρει τον τρόπο να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερο. Συνέντευξη: Μίλτος Μιχαλάς Αυτό το Σάββατο 14 Ιουλίου, γιορτάζει τα 14 χρόνια δυναμικής παρουσίας στη μέρα αλλά και στη νύχτα της παραλιακής με ένα μοναδικό party, στο οποίο θα δώσει το παρών ο πολυαγαπημένος Ισπανός DJ Kiko Navarro. Πώς ξεκίνησε, όμως, και ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας του μέχρι σήμερα; Ο ιδιοκτήτης του μας τα εξήγησε όλα. Ο Χάρης Τσιάκαλος, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω την επιτυχία του Bolivar, σπούδασε πολιτικός μηχανικός, αλλά από το 2005 ασχολείται με το χώρο της εστίασης. Με αφορμή τα δέκατα τέταρτα γενέθλια του αγαπημένου beach bar, τον συναντήσαμε και του ζήσαμε να μας διηγηθεί σημαντικές στιγμές και ενδιαφέρουσες ιστορίες από την πορεία του, αλλά και να μοιραστεί μαζί μας τις σκέψεις του για την «επόμενη μέρα» της αθηναϊκής ριβιέρας.

1_tsiakalos
Ο Χάρης Τσιάκαλος (δεξιά) με τον Nick Warren
Η ιστορία του Bolivar ξεκινά πριν από 14 χρόνια από την παραλία του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο. Κι όπως σε όλες τις ιστορίες, η τάξη μεγέθους ήταν μικρότερη. Ήταν ένα όμορφο ξύλινο beach bar πάνω στο κύμα, με βασική και μοναδική επιδίωξη να περνούν καλά οι επισκέπτες. Όλοι ήταν καλοδεχούμενοι, οι τιμές ήταν προσιτές, ενώ υπήρχε αρκετή χαλαρότητα και διάθεση ταξιδιάρικη.
2_anavyssos
To πρώτο Bolivar στον Άγιο Νικόλαο Ανάβυσσου
Το όνομα προέρχεται από τη Λατινική Αμερική, μέσω του Νίκου Εγγονόπουλου που είχε γράψει «Μπολιβάρ είσαι ωραίος σαν Έλληνας». Αναζητούσα ένα εύηχο όνομα, το οποίο θα είχε και ένα δεύτερο νόημα. Ο Σιμόν Μπολιβάρ τόσο ως πρόσωπο όσο και ως τίτλος ποιήματος, κατά τη γνώμη, μου ταιριάζει απόλυτα. Κορυφαία στιγμή στην πορεία του μαγαζιού είναι σίγουρα η πρώτη μας live συναυλία πάνω στην άμμο, με τους ανθρώπους να χορεύουν μέχρι το πρωί. Μεγάλες στιγμές ζήσαμε επίσης όταν σιγά σιγά άρχισαν να παίζουν στο booth ονόματα DJs που εμφανίζονταν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και, μέχρι τότε, τους ακούγαμε μόνο στο ραδιόφωνο.
3_simera
Το Bolivar σήμερα στην Ακτή του Ήλιου
Αξέχαστη θα μου μείνει η βραδιά με τον Solomon. Είχε αρχίσει να ξημερώνει κι εγώ χόρευα ακόμη μαζί με όλους τους υπόλοιπους σε ένα αξέχαστο party, το οποίο διήρκεσε κυριολεκτικά μέχρι το πρωί. Αυτό που θα μπορούσα να ξεχωρίσω είναι τα parties των γενεθλίων μας που η ατμόσφαιρα είναι πάντα άκρως εορταστική! Αυτό το Σάββατο 14 Ιουλίου θα γιορτάσουμε τα δέκατα τέταρτα γενέθλιά μας με καλεσμένο τον Ισπανό superstar Kiko Navarro! Ένας διάσημος μουσικός που θα θέλαμε να φιλοξενήσουμε στο μέλλον είναι χωρίς πολλή σκέψη ο Jean Michel Jarre.
4_parties
Τα parties του Bolivar γίνονται talk of the town
Το κλειδί της επιτυχίας πάνω από όλα είναι η σκληρή δουλειά με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους επισκέπτες μας. Ο βασικός μας στόχος είναι να περνάνε όλοι καλά και να συνδυάζουν την παρουσία τους στο χώρο μας με ωραίες αναμνήσεις, είτε γιατί χόρεψαν, είτε γιατί χαλάρωσαν μακριά από τη βουή της πόλης. Έρχονται άνθρωποι με παιδιά και μας λένε ότι γνωρίστηκαν εδώ. Αυτό είναι όντως επιτυχία. Η πρωτοτυπία του Bolivar έγκειται στην πραγματική αίσθηση απόδρασης που σου προσφέρει. Στο ταξίδι που κάνεις μεταφερόμενος σε ένα περιβάλλον εξωτικό, δροσερό, σαν σε τροπικό νησί, αφού έχει όλα τα στοιχεία ενός beach bar της Καραϊβικής. Η Ακτή του Ήλιου είναι ένας παραθαλάσσιος πολυχώρος, μόλις μισή ώρα από το κέντρο της πόλης, πολύ εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εδώ ο επισκέπτης θα απολαύσει καθαρή θάλασσα, τροπική βλάστηση, μουσική πάνω στην άμμο, και φυσικά όλες τις υπηρεσίες μιας οργανωμένης πλαζ. Είναι ιδανικό μέρος για ξεκούραση, πολύ καλό φαγητό σε ένα εστιατόριο που δίνει έμφαση στη μοντέρνα διεθνή κουζίνα και φανταστικά cocktails σε βραδιές που αναβιώνουν τις ένδοξες νύχτες του clubbing.
5_estiatorio
Το ανακαινισμένο εστιατόριο του Bolivar
Η αθηναϊκή ριβιέρα έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει παγκόσμιο προορισμό. Ως πολιτικός μηχανικός θα σας πω πώς φαντάζομαι αυτά τα ατέλειωτα χιλιόμετρα παραλίας, ακριβώς δίπλα στην πόλη. Φαντάζομαι πεζοδρομημένη όλη τη παραλιακή έως τη Βούλα, με υπογειοποιημένη τη λεωφόρο Ποσειδώνος, δίχως καυσαέρια και θόρυβο. Οραματίζομαι αυξημένη τουριστική ανάπτυξη και πρόσβαση των πολιτών στις νέες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν. Θέλω να δω το Φαληρικό όρμο αναπλασμένο και το πρώτο παράκτιο άλσος να ακουμπάει τον Σαρωνικό. 6 7 * Το Bolivar Beach Bar γιορτάζει τα δέκατα τέταρτα γενέθλιά του το Σάββατο 14 Ιουλίου με ένα μοναδικό party. Προσκεκλημένος ο πολυαγαπημένος Ισπανός DJ Kiko Navarro. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00. Κρατήσεις: 6970 367684 Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τα bolivar.gr και Bolivar Beach Bar