Το ωραιότερο παραμύθι των Χριστουγέννων, ο Καρυοθραύστης, έρχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους στο θέατρο Badminton.

Η κλασσική ιστορία του Καρυοθραύστη θα παρουσιαστεί μοναδικά σε έξι παραστάσεις, 25 έως 29 Δεκεμβρίου, από το διάσημο μπαλέτο της όπερας του Κιέβου και υπό τη μουσική του Τσαϊκόφσκυ!

Το παραμύθι του Hoffman «Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών», διασκευάστηκε το 1816 από τον Αλέξανδρο Δουμά, ο οποίος με μεγάλη ευαισθησία μετέτρεψε την ιστορία του Καρυοθραύστη σε ένα τρυφερό παιδικό παραμύθι που διαβάζεται μέχρι τις μέρες μας.

Το 1891, ο Μάριους Πετιπά, χορογράφος του Ιμπέριαλ Μπαλέ της Αγίας Πετρούπολης, αποφάσισε να χορογραφήσει την διασκευή του Αλέξανδρου Δουμά και παρήγγειλε στον Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκυ την σύνθεση της μουσικής. Η πανηγυρική πρεμιέρα του μπαλέτου έγινε στις 18 Δεκεμβρίου του 1892 και έκτοτε ακολούθησαν πλήθος παραστάσεων σε διάφορες χώρες.

Το μπαλέτο έχει χορογραφηθεί από πολλούς χορογράφους, όπως οι Ρούντολφ Νουρέγιεφ και Μιχαήλ Μπαρίσνικωφ. Παρ’ όλο που ο Καρυοθραύστης έχει κατά καιρούς παρουσιαστεί με διαφορετικές σκηνικές προσεγγίσεις και χορογραφίες, η μεγαλοφυής μουσική του Τσαϊκόφσκυ παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο και είναι, κατά γενική ομολογία, μία από τις πλέον υπέροχες και αναγνωρίσιμες μουσικές που γράφτηκαν ποτέ, συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ηχογραφήσεις του κλασσικού ρεπερτορίου.

Η ευκαιρία τα παιδιά να παρακολουθήσουν τον Καρυοθραύστη, είναι το ωραιότερο δώρο που μπορεί κανείς να τους κάνει τις ημέρες των Χριστουγέννων. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι κάθε χρόνο, παρουσιάζεται σε όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου.

Φέτος τα Χριστούγεννα, το θέατρο Badminton θα προσφέρει την μαγεία του κλασσικού παραμυθιού σε έξι παραστάσεις, από τις 25 μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει από τα καταστήματα Public, Metropolis και τα ταμεία του θεάτρου Badminton. Ηλεκτρονική αγορά μπορεί να γίνει μέσω του ticketnet.gr και του viva.gr, ενώ και μέσω τηλεφώνου στο 2108840600.