Μουσική, προβολές ταινιών, εικαστικά, έκθεση ρούχων και αξεσουάρ… πολλές οι επιλογές για να διασκεδάσετε οικονομικά χωρίς να χρειάζεται να… «αδειάσετε» το πορτοφόλι σας!

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Το 2008, η γλύπτρια-αρχιτέκτονας Χριστίνα Παπαγεωργίου ακολούθησε, σε μια πολύωρη πορεία μέσα από τα δύσβατα Δελφικά βουνά, την αρχαία διαδρομή προς το Κωρύκειο Άνδρο καταγράφοντας το δρώμενο του διεθνούς φήμης Πολωνού σκηνοθέτη Wlodzimierz Staniewski.

Το Κωρύκειο Άνδρο είναι μια σπηλιά όπου σύμφωνα με μελέτες αποτελούσε το μυθολογικό σπίτι του αρχαίου θεού Πάνα και των Νυμφών.

Η εγκατάσταση της Χριστίνας Παπαγεωργίου είναι μια πορεία στο χώρο και τον χρόνο. Χάρτες, φωτογραφικό υλικό, αποτυπώματα σε πηλό από την πανίδα της περιοχής, σπόροι φυτών, αθλητικά παπούτσια των σύγχρονων προσκυνητών, ηχητικό υλικό από την ανάβαση αλλά και σκίτσα από το ίδιο το δρώμενο, συνθέτουν ένα παλίμψηστο στο οποίο αποτυπώνεται η συλλογική εμπειρία και διακρίνονται οι διαφορετικές χρονικές περίοδοι και οι μετασχηματισμοί μιας αρχαίας τελετής για την αναγέννηση και το θάνατο.

Μετά τα εγκαίνια θα προβληθεί το φιλμ Ifigeneia in A… του Πολωνού σκηνοθέτη Wlodzimierz Staniewski, που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια του δρώμενου

Που: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Εκθεσιακός Χώρος -2ος όροφος, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα * Τηλέφωνο: 210 3418 550
Πόσο: Είσοδος ελεύθερη
Πότε: 15 – 27 Οκτωβρίου 2011, Δευτέρα – Κυριακή, 18:00 – 22:00

BarBus
Οι BarBus είναι η νέα ηλεκτρική μπάντα που παθιάζεται με τη μουσική, τη σωματική λογοτεχνία και τον αυτοσχεδιασμό. Γι’ αυτό τον λόγο κάνει live. Kαι καλά κάνει…

Στην παράσταση συναντιούνται τρυφερά ο Bowie με τον Εμπειρίκο, ο Dali με τους Motorhead , οι Nirvana με τον Jack Kerouac… εμείς με σας!

Οι Barbus είναι οι Γιώργος Χρανιώτης, Νίκος Σάλτας, Αλέκος Γεωργουλόπουλος , Πέτρος Σταμέλος, Γρηγόρης Φλεμετάκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Υπάρχει χρέωση για το ποτό σας.

Από 17/10 μέχρι 31/10, 9.30 μ.μ., Tiki Athens, Φαλήρου 15, Μακρυγιάννη

Αφιέρωμα στον Τσάρλυ Τσάπλιν
Αφιέρωμα στον Τσάρλυ Τσάπλιν, με μια σειρά εκδηλώσεων (προβολές ταινιών, έκθεση ρούχων και αξεσουάρ της εποχής του Μεσοπολέμου, έκθεση φωτογραφιών και live μουσικοί αυτοσχεδιασμοί) μέσα από τις οποίες θα ξαναζήσουμε τη γοητεία του αναιδή, ξύπνιου, ευαίσθητου και πάντα θλιμμένου τύπου, του αλητάκου… Του θρυλικού Σαρλώ!

Στον σπουδαίο Άγγλο ηθοποιό και σκηνοθέτη Τσάρλυ Τσάπλιν είναι αφιερωμένος ο Οκτώβριος στο Black Duck (Χρήστου Λαδά 9α).

Από τις 12 έως τις 27 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες θα ξαναζήσουμε τη γοητεία του αναιδή, ξύπνιου, ευαίσθητου και πάντα θλιμμένου τύπου, του αλητάκου… Του θρυλικού Σαρλώ!

Το αφιέρωμα, στον πρωτοπόρο πρωταγωνιστή, αλλά και σεναριογράφο, σκηνοθέτη και συνθέτη, περιλαμβάνει έκθεση ρούχων και αξεσουάρ εμπνευσμένων από την εποχή εκείνη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη γκαλερί του πολυχώρου, αλλά και καθημερινές προβολές ταινιών του, από μία νέα συλλεκτική 10πλή κασετίνα – έκδοση, που κυκλοφόρησε ο «Εναλλακτικός Κύκλος» και περιέχει 36 από τις ωραιότερες στιγμές του Τσάρλι Τσάπλιν σε 10 DVD: ο Σαρλώ ως μεθύστακας ή ονειροπόλος ή ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, με το αθώο βλέμμα του, το άτσαλο παιχνίδι με το μπαστούνι του, και την αφέλεια του. (Οι ταινίες κυκλοφορούν σε πολυτελή κασετίνα με δυνατότητα επιλογής ελληνικών η αγγλικών υπότιτλων).

Συγκεκριμένα: το αφιέρωμα περιλαμβάνει:
* Προβολή ταινιών του Τσάρλυ Τσάπλιν, από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, στο χώρο του bar του Black Duck.
* Έκθεση ρούχων και αξεσουάρ της περιόδου του Μεσοπολέμου στο χώρο της γκαλερί του Black Duck. Συμμετέχουν με καπέλα, ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ εποχής οι Κατερίνα Καρούσσου και Despotnia “Jewel Art”.
* Έκθεση φωτογραφιών του Τσάρλυ Τσάπλιν στους χώρους του Black Duck.
* Live μουσική “interactive”, με αυτοσχεδιασμoύς από διακεκριμένους μουσικούς solo, duetο και trio που θα παίζουν παράλληλα με τις ταινίες.
Ανάμεσά τους οι: Παναγιώτης Παπαγεωργίου, Γιάννης Κυριμκιρίδης, Άγγελος Τριανταφύλλου, Κώστας Βόμβολος, Κώστας Γιαβής, κ.ά
* Μουσικά αφιερώματα από DJs που αναφέρονται στην εποχή του πρωτοπόρου πρωταγωνιστή (Scot Joplin, Duke Ellington, Glen Miller, Dixieland period, Art Tatum αλλά και συνθέσεις του ίδιου του Τσάπλιν) που θα συνοδεύουν τις ταινίες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Υπάρχει χρέωση για το ποτό σας.

Από 10/10 μέχρι 27/10, Black Duck, Χρήστου Λαδά 9Α & Σταδίου

Στη Θεσσαλονίκη:
ΑΠΥΡΑΜΩΡΙΑ lives Οκτώβριος

17/10
ROUNDLIGHTS

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Υπάρχει χρέωση για το ποτό σας.

Κάθε Δευτέρα, στις 10.30 μ.μ. Apuramoria, Βασιλέως Ηρακλείου 35, Στοά Μοδιάνο