Πριν από 66 χρόνια, στις 6 Φεβρουαρίου ο θρύλος της reggae μουσικής Bob Marley γεννιέται σ’ ένα μικρό χωριό του Nine Mile, το Saint Ann Parish της Τζαμάικα.

Ήταν η μέρα που σηματοδότησε τον ερχομό ενός κορυφαίου καλλιτέχνη που ξεπέρασε κάθε φυλετικό και κοινωνικό όριο, αφού κατάφερε με τη μουσική του να αγγίξει τις καρδιές του κοινού.

Με αφορμή λοιπόν τα 66 χρόνια από τη γέννηση του ξεχωριστού καλλιτέχνη της ρέγγε μουσικής σκηνής, διοργανώνεται ένα μουσικό φεστιβάλ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή πολλών ξένων και ελληνικών reggae συγκροτημάτων, προς τιμή του αξέχαστου τραγουδιστή, όπως γίνεται κάθε χρόνο σε διάφορες πόλεις του κόσμου.

Δύο βραδιές γεμάτες από τη μουσική και τα μηνύματα του Τζαμαϊκανού ηγέτη της reggae, την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, στην Αθήνα, και το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στο Block 33, στη Θεσσαλονίκη.

Μέρος των εσόδων και των δύο εκδηλώσεων θα διατεθεί για την ενίσχυση την οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου».

Στις δύο συναυλίες θα κάνουν την εμφάνιση τους σπουδαία ονόματα της διεθνούς reggae -και όχι μόνο- σκηνής όπως οι Little Roy Prince, Jahcoustix, Prince Malachi, Ras Daniel Ray, Roots Rocket Sound καθώς κι οι δικοί μας Stefanatty (One Drop Forward), Σταύρος Νταντούς, Fundracar (acoustic), Ska Bangies (acoustic).

Επιπλέον, θα συμμετάσχουν σπουδαίοι Έλληνες μουσικοί ως special guests όπως οι Λεωνίδας Μπαλάφας, Πάνος Μουζουράκης, Joanna Drigo, Μάρω Μαρκέλλου, Σοφία Μάνου, Κύριος Κ που κι αυτοί με τη σειρά τους θα καταθέσουν το σεβασμό τους στον πρόωρα χαμένο τραγουδιστή.