Το κέντρο της Αθήνας, και πιο συγκεκριμένα το Σύνταγμα, αυτές τις ημέρες είναι πιο λαμπερό και όμορφο από ποτέ και μια βόλτα σε αυτό αποτελεί πάντα καλή επιλογή.

Πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται και για στάση για φαγητό, σε κάποια από τα γευστικά σημεία γύρω από αυτό που αξίζει να γνωρίζετε.

By the glass

Στην εντυπωσιακή στοά Ράλλη (Γεωργίου Σουρή 3 & Φιλελλήνων), μια ανάσα από το Σύνταγμα, το By the glass είναι ένα wine bar μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, το οποίο στεγάζεται σε ένα χώρο- κόσμημα με ιστορία και ιδιαίτερο χρώμα. Σημείο αναφοράς για τον κόσμο του κρασιού, διαθέτει στην κάβα του περίπου 200 ετικέτες, που τιμούν τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ στο δυναμικό του συγκαταλέγεται και το μοναδικό dispenser διαχείρισης ανοιχτών φιαλών που διασφαλίζει ότι πάντοτε θα γευτείτε το κρασί σας στις πιο ιδανικές συνθήκες. Στα συν και οι γευστικές προτάσεις του μενού που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Brigante

Το Brigante (Ξενοφώντος 6), μια ανάσα από το Σύνταγμα, είναι από εκείνα τα μέρη που πρέπει να μπεις μέσα και να γευτείς για να καταλάβεις τι κρύβει. Ο χώρος του οικείος και απλός, ενώ οι γεύσεις του σε μεταφέρουν στην Ιταλία. Μπορείς να το επιλέξεις τόσο για τον πρωινό καφέ συνοδεία διάφορων πανίνι ή πίτσα με το κομμάτι, ενώ αποτελεί και δημοφιλή επιλογή για lunch break με ζυμαρικά και σαλάτες που σίγουρα θα σε ικανοποιήσουν γευστικά και με το παραπάνω. Στα συν και το φρέσκο χειροποίητο παγωτό.

Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας

Από τους πρώτους διδάξαντες στην πόλη του όρους νεοταβέρνα, ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας, τόσο επί της Μητροπόλεως (νο 12) στην καρδιά της Αθήνας, όσο και σε άλλα σημεία στην Αττική, αποτελεί την πιο σύγχρονη και επιτυχημένη εκδοχή του μοντέρνου μπακάλικου- ταβέρνας. Η κουζίνα τιμά την ελληνική παράδοση, με τα πιάτα να έχουν έχουν πιο σύγχρονο twist, τόσο στην γεύση όσο και την παρουσίαση. Όλα παρασκευάζονται με επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της χώρας, δημιουργώντας συνδυασμούς και γεύσεις που όλοι θέλουν να ξαναδοκιμάσουν.

Oinoscent

Με διττή λειτουργία, αυτή του wine bar και της κάβας, το Oinoscent (Βουλής 45- 47) στη γειτονιά του Συντάγματος, διαθέτει μια ενημερωμένη wine list με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες, οι οποίες ανανεώνονται κάθε εβδομάδα, με αρκετές από αυτές να σερβίρονται και σε ποτήρι. Διοργανώνει και βραδιές οινογευσίας και παρουσίασης κρασιών.

Σερσέ Λα Φαμ

Αν και η αισθητική του θυμίζει περισσότερο γαλλικό μπιστρό, πιο κοντά στην ελληνική φιλοσοφία, το Σερσέ Λα Φαμ ξεχωρίζει στη συνείδηση του κοινού για τους παραδοσιακούς μεζέδες που σερβίρει στα τραπέζια του, εμπνευσμένους από διάφορα σημεία της χώρας. Οι γευστικές επιλογές συνδυάζονται ιδανικά με ρακή ή τσίπουρο, ενώ η εμπειρία εδώ ολοκληρώνεται με έναν ελληνικό καφέ στη χόβολη με λουκουμαδάκι. Αυθεντικά και παραδοσιακά ελληνικά, όπως παλιά.