Από τις πιο καθιερωμένες πιάτσες στα βόρεια προάστια, το Χαλάνδρι διαθέτει πληθώρα επιλογών για όσους θέλουν να δώσουν γευστικό ραντεβού με τους φίλους.

Από μοντέρνα μεζεδοπωλεία, παραδοσιακές ταβέρνες, αλλά και εστιατόρια που τιμούν την ελληνική κουζίνα στην πιο μοντέρνα εκδοχή της, καθώς και την ιταλική, ό,τι και να ζητήσετε στο Χαλάνδρι σίγουρα θα το βρείτε.

Παλιό Ταχυδρομείο

Ένα όμορφο νεοκλασικό του Χαλανδρίου (Σοφοκλή Βενιζέλου 9) που στέγαζε κάποτε το ταχυδρομείο της περιοχής μετατράπηκε με πολύ μεράκι σε μεζεδοπωλείο-τσιπουράδικο-ουζερί που έχει κατακτήσει τις καρδιές των Χαλανδριωτών και όχι μόνο. Στο Παλιό Ταχυδρομείο μπορείτε να απολαύσετε το κρασάκι, το ρακόμελο ή το τσίπουρο σας συνοδεία άφθονων καλοφτιαγμένων μεζέδων. Οι επιλογές είναι κυρίως για κρεατοφάγους, χωρίς να λείπουν όμως τα υπέροχα αλίπαστα και κάποια πιάτα ψαρικών.

Lollo’s Atene

Το πιο διάσημο ιταλικό εστιατόριο της Αντιπάρου (και των Κυκλάδων γενικότερα) δίνει το παρών και στην Αθήνα, με το εστιατόριο Lollo’s Atene (Εθνικής Αντιστάσεως 3α) να έχει προστεθεί στο δυναμικό του Χαλανδρίου. Στεγάζεται σε μια υπέροχη μονοκατοικία με κήπο της δεκαετίας του ’50 και σερβίρει την πιο απολαυστική, ιταλική πίτσα στην πόλη. Εκτός από τις περίφημες πίτσες του, pinse» όπως τις αποκαλούν (το ρήμα pinsere στα ιταλικά σημαίνει πιέζω), διαθέτει και νόστιμες επιλογές σε ζυμαρικά, απλά και φρέσκα δικής τους παραγωγής, καθώς και προτάσεις για τους λιλιπούτειους επισκέπτες του.

Μπεμπέκα

Η Μπεμπέκα (Διονύσου 16) και το υπέροχο νεοκλασικό όπου στεγάζεται, αποτελούν γευστικό σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας. Πρόκειται για μία από τις πρώτες νεοταβέρνες όχι μόνο στην περιοχή, αλλά σε ολόκληρη την Αττική, που κατάφερε να εδραιωθεί στη συνείδηση του κοινού. Με άκρως οικογενειακή διάθεση, η αυλή της βγάζει οικειότητα και ζεστασιά σπιτιού. Στα του μενού τώρα, μπιφτέκια, παϊδάκια, μπριζολάκια, κοτόπουλο, κάποια μαγειρευτά και λαχταριστοί μεζέδες συνθέτουν τις γευστικές προτάσεις της κουζίνας.   

Μυστικός Κήπος

Αν και το όνομά του είναι παραπλανητικό, δεν πρόκειται για καθόλου μυστικό, καθώς ο Μυστικός Κήπος αποτελεί μία από τις πιο κλασικές επιλογές για φαγητό στην περιοχή του Χαλανδρίου (Καραολή Δημητρίου 21). Τα τραπέζια της αυλής γεμίζουν ευφάνταστα και δημιουργικά πιάτα, τα οποία στην κυριολεξία γίνονται ανάρπαστα.

Το Βραστό

Από τις πιο παλιές ταβέρνες στο Χαλάνδρι, και πιο συγκεκριμένα στο Πολύδροσο (Ροδοδάφνης & Ρόδων 3), που λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια και αποτελεί σημείο αναφοράς όταν πρόκειται για αυθεντικές, ελληνικές γεύσεις στην περιοχή. Η οικογενειακή ταβέρνα Το Βραστό σερβίρει πιάτα της ελληνικής κουζίνας με σπιτική θαλπωρή, γι’ αυτό και όσοι έρχονται εδώ για πρώτη φορά την επιλέγουν ξανά και ξανά. Η αρχική της λειτουργία ήταν ως μικρό μπακάλικο, αλλά με τα χρόνια εξελίχθηκε σε ταβέρνα.